[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 7. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog dotrajalih instalacija i mogućih opasnosti

"Naftagas" zapečatio "banju"

INĐIJA - Radnici NIS-a pre neko veče "zapečatili" su izvorište tople lekovite vode na periferiji Inđije, koju su meštani i prolaznici koristili najčešće bez neophodne lekarske konsultacije, kombinujući tuširanje pod ovim "gejzirom" sa kupanjem u obližnjem olimpijskom bazenu. NIS-u, koji je vlasnik bušotine ovo je učinio zbog bezbednosti građana jer su instalacije dotrajale.

Traje ovo desetak godina, od kako je NIS na dubini od 1.000 metara pronašao vodu čija je temperatura na izvorištu gotovo 60 stepeni Celzijusa. Vreme je učinilo svoje, ventili i ostale instalacije su dotrajale, pa je NIS proletos sanirao izvorište i u interesu bezbednosti kupača, zaštitio ga metalnim kavezom i ostavio ispustnu cev pa se voda mogla točiti u neograničenim količinama. Međutim, obesni pojedinci su porušili ogradu, podesili ventile i "gejzir" je ponovo proradio, što je bio razlog da NIS ponovo interveniše. Zatečena zatvaranjem "inđijske banje" bila je i dr Radojka Korkut - Tešić, čija tema magistarskog rada je bila balneološka i druga svojstva ove vode.

- Istina, voda je uglavnom korišćena bez stručne konsultacije, ali u svakom slučaju koristila je obolelim od reume i kostiju, posle raznih povreda, zatim ljudi obolelih vena i sa kožnim i ginekološkim problemima. Nije bila preporučljiva onima koji imaju visok krvni pritisak ili imaju srčanih i drugih kardiovaskularnih oboljenja - kaže za naš list dr Korkut-Tešić.

Ovih dana, navikli na svoju "banju" mnogi građani obraćali su se i predsedniku SO Goranu Ješiću, koji je rekao da je "tako moralo biti". - Ranija ideja o izgradnji banje sada je u drugom planu jer bi bilo potrebno dosta vremena da se reše imovinsko-pravni odnosi s vlasnicima zemljišta pa se pristupilo izradi projekta za sportsko rekreacioni centar u izletištu "Leje" čiji je vlasnik opština, kaže Ješić, a dotle Inđijcima ostaje bazen sa hladnom vodom.


RADOJICA ŽIVANOVIĆ


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:52h

Inđija: "Naftagas" zapečatio "banju"

 


     


FastCounter by LinkExchange