[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 7. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sedmomesečni bilans krivičnih dela u Kruševcu

Poveden postupak
protiv 18 radnika SUP-a

KRUŠEVAC - Kriminalitet na području Rasinskog okruga, koje pokriva SUP Kruševac, za sedam proteklih meseci je za 26 odsto manji nego u istom periodu prošle godine. Od januara do jula manji je broj krivičnih dela, a veća je efikasnost u rasvetljavanju kriminala , kaže načelnik SUP-a Kruševac Saša Vukadinović.

Više saobraćajki

Načelnik za saobraćaj u SUP-u Kruševac Dragan Jevtić upozorava na povećan broj saobraćajnih nezgoda na putevima Rasinskog okruga. Dogodilo se 650 nezgoda, što je za 120 više nego u istom periodu prošle godine. U saobraćajkama je poginulo 13 osoba, kaže Jevtić. Napominje da se u istom danu, 4. jula, u Kruševcu dogodilo čak devet saobraćajki.

U sedmomesečnom bilansu kriminala na području šest opština Rasinskog okruga navodi se 1.026 krivičnih dela, od kojih su 267 počinjeni u privredi, a 759 se odnose na opšti kriminalitet. Zloupotrebom službenog položaja, falsifikovanjem isprava i nesavesnim radom privredi je naneta šteta više od 260 miliona dinara. Samo u julu u privredi su počinjena 43 krivična dela kojima su nesavesna odgovorna lica nanela štetu od 28.791.999 dinara. Protiv svih lica podnete su krivične prijave i poveden postupak pred sudskim organima.

U proteklih sedam meseci zabeležena je i 21 teška telesna povreda, tri silovanja, 12 razbojništava, 21 tešku krađu, 23 krivična dela u oblasti narkomanije... Načelnik SUP-a Kruševac Saša Vukadinović kaže da je zbog teže povrede radnih obaveza i dužnosti protiv 18 radnika SUP-a u toku disciplinski postupak.

Kriminalistička policija ušla je u trag i licima koja su se "na veliko" bavila nedozvoljenim prometom motornih vozila i utajom poreza.

R. Barjaktarević


vesti po rubrikama

^Regioni

16:21h

Paraćin: Kasni isplata potraživanja bivšim radnicima štofare

16:30h

U lozničkoj opštini sve teža situacija sa vodosnabdevanjem

16:39h

Rudari JP PK Kostolac prebacili normu

16:45h

Kruševac: Dogovor opštine i radnika DIP "Savremeni dom"

16:53h

Sedmomesečni bilans krivičnih dela u Kruševcu

 
 


     


FastCounter by LinkExchange