[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 7. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U lozničkoj opštini sve teža situacija sa vodosnabdevanjem

Delovi sela danima bez vode

LOZNICA - Vodosnabdevanje u lozničkoj opštini menja se iz časa u čas i sve je gore. Po rečima Radomira Filipovića, člana IO SO Loznica zaduženog za vodosnabdevanje, "situacija je dramatična i ako se ovako nastavi, uključićemo danas ili sutra i civilnu zaštitu koja može da pomogne".

- Za poslednja 24 časa proizvedeno je 34.000 kubika vode što je 350 litara po stanovniku ali je problem u neravnomernom snabdevanju na celom području. Neke više kote nemaju pritisak u vremenu kada po rasporedu isključenja "imaju vodu" tako da više kote u Krajišnicima, Baščelucima, Gornjoj ploči, Tršiću, Voćnjaku, Dragincu, Koreniti, Stupnici, Jarebicama, Brnjcu, Gornjem i Donjem Dobriću već tri-četiri dana nemaju ni kap vode, rekao je Filipović. Po njegovim rečima, juče su u te delove naselja krenule cisterne sa pitkom vodom da bi obišle stanovnike kojima su slavine danima suve.

Inače Drinom teče biološki minimum vode od 50 kubika u sekundi što se nepovoljno odražava na stanje u izvorištima lozničkog "Vodovoda".
Redukcija u snabdevanju vode započela je u lozničkoj opštini u ponedeljak sedmočasovnim isključenjima u selima, prigradskim naseljima i Banji Koviljači, da bi od utorka bila proširena i na grad gde se četiri grupe posle prvobitnih četiri sada isključuju po šest sati, od 07 do 01 čas.

Direktor "Vodovoda" Todorović je izneo podatak da je na vodovodnu mrežu priključeno oko hiljadu zalivnih sistema kap po kap i da na "to zalivanje ode preko dve do dve i po hiljade kubika vode što je oko 10 odsto potrošnje". Inače, Lozničani su se juče uz suve slavine "krčkali" na 34 stepena Celzijusa.

S. Tr


vesti po rubrikama

^Regioni

16:21h

Paraćin: Kasni isplata potraživanja bivšim radnicima štofare

16:30h

U lozničkoj opštini sve teža situacija sa vodosnabdevanjem

16:39h

Rudari JP PK Kostolac prebacili normu

16:45h

Kruševac: Dogovor opštine i radnika DIP "Savremeni dom"

16:53h

Sedmomesečni bilans krivičnih dela u Kruševcu

 
 


     


FastCounter by LinkExchange