[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 7. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi Sad dobija pristan za turističke brodove

Stanica za putnike Dunavom

NOVI SAD - Pristan za turističke brodove - poklon Novom Sadu iz Rumunije, dopremljen je u glavni grad Vojvodine i juče je zvanično započela njegova montaža. Konstrukcija glavne platforme i mosta koji će pristan povezivati sa kopnom, biće postavljeni na desnoj obali Dunava, kod Sremske Kamenice, a koristiće ga turistički brodovi koji plove nizvodno ovom velikom evropskom rekom. Pristan će funkcionisati i kao carinski prelaz, pa će na njemu stalno dežurati carinici i policija.

- Nizvodni pristan će koristiti turističkim brodovima koji dolaze u Novi Sad, a kojih će prema najavama ovog leta biti oko 50. Tačne podatke o tome imaćemo upravo kada se pristan stavi u funkciju, s tim da nije iskučeno da broj stranih brodova bude i veći, budući da će novo stajalište koristiti i oni koji budu čekali otvaranje pontonskog mosta", izjavio je član Gradske vlade zadužen za oblast saobraćaja Siniša Bubnjević.

Na obali pored pristana, uređeno je i stajalište autobusa, koji će turiste prevoziti do grada. Polasci autobusa biće organizovani prema potrebi, o čemu će brigu voditi Turistička organizacija grada.

Gradske vlasti razmatraju i mogućnost da se na Dunavu pripreme još dva prihvatilišta za brodove i glisere, koje bi koristili samo domaći putnici rekom, pa za njih neće biti potrebno otvaranje carinskog punkta i ostale formalnosti.

Novi pristan je praktično granični prelaz, pa je potrebno da se obave sve formalnosti oko otvaranja novog carinskog i policijskog punkta, a ni sama montaža pristana, pogotovo njegove pasarele, odnosno mostića koji ga povezuje sa obalom, nije ni malo jednostavan zahvat. Zato je sada nemoguće tačno reći kada će pristan biti stavljen u funkciju - kaže Bubnjević.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:36h

Novosadska toplana nastavlja isključenja neplatiša

15:44h

Spor MZ Veternik i Grada oko mesnog groblja

15:55h

Novi Sad dobija pristan za turističke brodove

      


FastCounter by LinkExchange