[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 7. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Pune ruke posla" za niški aerodrom od marta sledeće godine

Kontrolni toranj daje krila

NIŠ - Jednu od važnijih investicija predstavlja gradnja kontrolnog tornja, koji je porušen na niškom aerodromu za vreme NATO bombardovanja . Predstavnici JP"Aerodrom", kažu da adaptacija objekta neće biti završena do otvaranja aerodroma za prve letove. Gradski oci su obećali da će sanacija aerodromske piste biti završena krajem ovog meseca.

- Prilikom posete ministra saobraćaja Marije Rašete- Vukosavljević pre dva meseca razgovaralo se i o gradnji tornja, a tada su i počele pripreme za izgradnju ovog važnog dela aerodroma. Za sada funkcije kontrolnog tornja obavljamo iz jedne improvizovane prostorije na aerodromu - kaže Perica Krstić, direktor "Aerodrom-tursa", a do nedavno tehnički direktor JP"Aerodrom Niš".

Pošto u donaciju norveške vlade od četiri miliona evra nisu uračunata sredstva i za tu investiciju, grad će izdvojiti oko 10 miliona dinara i to samo za građevinske radove. Uprava za kontrolu leta iz Beograda biće zadužena za instaliranje tehničke opreme.

Krstić dodaje da radovi na pisti teku nešto sporije zbog kvara mašine za asfalt, ali da će do kraja ove nedelje sve ipak biti završeno.
- Sledeće godine u martu biće završena elektrifikacija kompletnog aerodroma. Uložili smo veliki trud da ovako značajan objekat od velikog za grad, "postavimo na noge", a završetkom tornja niška vazdušna luka će dobiti i poslednje "krilo" za let u svet - napominje Krstić.

M. Smiljković


vesti po rubrikama

^Niš

15:40h

"Pune ruke posla" za niški aerodrom od marta sledeće godine

      


FastCounter by LinkExchange