[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 5. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Spor oko groblja u Veterniku

"Lisje" hoće da gazduje

NOVI SAD - Mesna zajednica u Veterniku suprotstavila se zahtevu JKP "Lisje", koje pokušava da preuzme upravljanje mesnim grobljem, na osnovu odluke opštinske skupštine od pre nekoliko godina. U Veterniku kažu da su se do sada sami uspešno starali o svom groblju i da su izdvojili nemala sredstva za njegovo uređenje i da zato ne mogu dozvoliti da "Lisje", koje pune tri godine "tamo nije ni zavirilo", sada preuzme upravu. Razlog više za neprihvatanje ovog zahteva, jeste i činjenica da se sahrane na mesnom groblju sada plaćaju 3.000 dinara, a da bi u slučaju da nadležno gradsko preduzeća preuzme taj posao cena odmah porasla na 12.870 dinara.

- Odavno sam uputio zahtev gradonačelniku da se ovaj problem razmatra kao posebna tačka dnevnog reda na sednici Skupštine grada, ali to do sad nije učinjeno, iz meni nepoznatih razloga. Predlagao sam da se poništi skupštinska odluka kojom je "Lisje" formalno preuzela brigu o groblju, a koja suštinski nikada nije zaživela, te da se omogući mesnoj zajednici da nastavi posao koji je i do sada radila. Isti predlog uputiću i za prvu jesenju sednicu gradskog parlamenta, jer nema ni jednog opravdanog razloga zbog kojeg bi sada "Lisje" dobilo na upravljanje nešto o čemu tri godine nije htelo da vodi računa - kaže odbornik iz Veternika Miodrag Milošević.

Mesnoj zajednici je dostavljen nalog i komunalna inspekcije, koja zahteva da se kompletna dokumentacija o groblju odmah preda "Lisju". Odbornik Milošević je inspekciji uputio kontra-zahtev, u kojem traži da se izvršenje ovog rešenja odloži sve dok se ne izjasni Skupština grada, čime bi se, smatra on, smanjile tenzije oko čitavog slučaja.

R. Kukobat


vesti po rubrikama

^Regioni

15:37h

Spor oko groblja u Veterniku

15:43h

Niš: Omladinske zadruge nezadovoljne inspekcijom rada

15:50h

Vranjanci još uvek bez vode za piće

15:57h

Niš: Najavljeni štrajk radnika RKB-a završio se odlaskom na kafu

16:08h

Kruševac: Radnici "Savremenog doma" izašli na ulice

16:15h

Loznica: Bez vode po sedam sati

16:22h

Gradska fontana izazvala novu aferu u Požarevcu

16:30h

Paraćin: U TR "Šumadija" priprema se skupština akcionara

16:39h

Lakoverni Paraćinci ostali bez kablovske televizije

16:44h

U Krupnju počela kulturna manifestacija

16:51h

Međunarodni festival u Aranđelovcu: Svet keramike

 

 


     


FastCounter by LinkExchange