[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 4. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnici "Zastave" podneli 800 tužbi

Danas ponovo skup na trgu "Kod krsta"

Bivši radnici "Zastave" predali su 800 tužbi Opštinskom sudu u Kragujevcu kojima se traži isplata razlika između isplaćivanih i zarada utvrđenih važećim kolektivnim ugovorom od 1997. godine.

- Do sada je Opštinskom sudu podneseno oko osam hiljada tužbi kojima radnici pokušavaju da naplate ono što im je odlukom nekadašnjeg poslovodstva uz saglasnost sindikata odlagano, izjavio je Radiša Pavlović, čelnik neformalne organizacije "Radnički otpor". Pavlović dodaje da je u toku postupak promene preambule teksta tužbenog zahteva, zbog čega će celokupna procedura podnošenja krivičnih prijava morati da se ponovi.

On dodaje da je Radnički otpor raspolaže dokumentom Strateškog saveta za konsolidaciju "Zastave" u kojem se preporučuje poslovodstvu da se iznađe rešenje za izmirenje dugovanja prema radnicima od 1997. godine, što predstavlja praktično i potvrdu da su zahtevi radnika opravdani.

Na trgu "kod krsta" već dvadeset meseci svakog ponedeljka "Radnički otpor" organizuje proteste zahtevajući da se odštampaju obračuni o dugovanjima prema radnicima svih preduzeća koji su pre realizacije programa transformacije, bili u sastavu "Zastave".

B. K.


vesti po rubrikama

^Kragujevac

15:28h

Duga tradicija Dečje pozorišne radionice Doma omladine

15:37h

Mesto u Zavodu za odrasle čeka 200 obolelih

15:44h

Kreće prodaja "Zastavinih" automobila na kredit

15:51h

Radnici "Zastave" podneli 800 tužbi

15:59h

DSS traži da se grad odredi prema "Prizbestu"

        


FastCounter by LinkExchange