[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Od ponedeljka u lozničkom ZC "Dr Milenko Marin"

Rekonstrukcija porodilišta

LOZNICA - Radovi na rekonstrukciji lozničkog porodilišta počinju u ponedeljak, 4. avgusta, a rok za njihov završetak je 20. oktobar, saopšteno je posle potpisivanja ugovora između ZC "Dr Milenko Marin" i Građevinske zadruge "Pionir" iz Vlasotinaca, koja je izvođač radova. Vrednost radova na rekonstrukciji postojećeg prostora u porodilištu je 330.880 dolara, od kojih je najveći deo od 228.380 dolara obezbedila međunarodna organizacija za pomoć i razvoj IRD, dok bolnica učestvuje sa 47.500, a lokalna samouprava sa 55.000 dolara, saopštili su predstavnici IRD.

Suma od 330.880 dolara namenjena je za izvođenje građevinskih radova, dok će za nabavku nove opreme trebati još oko 130.000 evra, kako bi porodilište bilo kompletno opremljeno. Lokalna samouprava najavila je široku akciju prikupljanja sredstava za opremanje porodilišta u kojoj će animirati privredu, sugrađane i okolne opštine, jer usluge lozničkog porodilišta koriste i žene iz Malog Zvornika, Krupnja, Ljubovije i sa leve obale Drine iz RS. Rekonstruisano porodilište biće uvećano sa 480 na 530 kvadrata i imaće porođajni blok, sa operacionom salom za carske rezove, dve porođajne sale, prostor za babinjare i neonatološku jedinicu, a sve će biti klimatizovano.

Rekonstruisano porodilište imaće pet soba sa kupatilima, sa ukupno 22 kreveta, koje će biti urađene po svim najvišim standardima da omoguće uslove za očekivani broj od 1.500 porođaja godišnje. Lozničko porodilište radiće i za vreme rekonstrukcija jer je, uz saglasnost Ministarstva zdravlja, izmešteno u deo ginekološkog odeljenja gde su stvoreni svi adekvatni uslovi za normalan rad, rekao je direktor Bolnice dr Zoran Jović.

S.Tr.


vesti po rubrikama

^Regioni

15:22h

Kruševac: Radnici "Savremenog doma" i dalje u štrajku

15:30h

U Holdingu "Kablovi" utvrđen višak od 1.551 radnika

15:37h

Požarevački "Reč naroda" na tapetu lokalnih političara

15:44h

Loznica: Pedagozi bez katedre

15:51h

Od ponedeljka u lozničkom ZC "Dr Milenko Marin": Rekonstrukcija porodilišta

15:50h

Niš: Nezadovoljni radnici silom upali u prostorije RK"Beograd"

15:58h

Bogat program na Štrandu za vikend

16:05h

Energetičari na Đerdapu koriste nizak vodostaj za remont

16:11h

Subotica: Iznenađenje za radnike "Zorke"

 

 


     


FastCounter by LinkExchange