[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnici "Savremenog doma" i dalje u štrajku

Subvencije samo na papiru

Ako novac ne pristigne do ponedeljka, najavljene blokade ulica

KRUŠEVAC - Veći deo radnika DIP "Savremeni dom" i dalje je u štrajku, a proteklih dana pomoć i odgovore zatražili su i izlazeći na ulice. Njima je obećana subvencija u iznosu od pet miliona dinara, ali je kao potvrda obećanja iz Vlade Srbije stigao samo papir. U iščekivanju finansijskih sredstava koja bi im omogućila da opstanu do planirane privatizacije radnici su uputili saopštenje u kome zahtevaju isplatu osam zagarantovanih zarada, da im se obezbedi posao i uplate zaostali doprinosi i isplate bolovanja duža od 30 dana, kao i porodiljska odsustva.

Štrajk u "Savremenom domu" traje od 27. maja, a kako je u saopštenju rečeno, ukoliko im bude isplaćena novembarska plata zamrznuće ovu obustavu rada narednih 30 dana.

Radnici zahtevaju i detaljnu analizu poslovanja preduzeća od maja 1995. kada je uvedena prinudna uprava, zbog, kako je rečeno "privrednog kriminala i štetnih ugovora". Oni su zatražili uvid u sve ugovore koji su sklapani sa privatnim licima. Takođe, traže da im se dostavi spisak radnika koji su primali ugovorne plate, kao i kontrolu naplaćenih putnih naloga. Njih, zatim, interesuje i kako su prodate prodavnice i Robna kuća koja je bila u vlasništvu fabrike. Saopštenje su potpisali predstavnici sindikata i skupštine radnika "Savremenog doma".

Predstavnici šgtrajkača obratili su se i načelniku Rasinskog okruga Goranu Krasiću, koji im je rekao da od obećanih pet očekuje prvu isplatu od milion dinara, a novac će radnicima biti isplaćen čim stigne. Ukoliko novac ne pristigne do ponedeljka, štrajkači su najavili blokadu ulica oko Kruševca, zajedno sa drugim radnicima preduzeća koja su u sličnim situacijama, a koje nameravaju da pozovu da im se pridruže.

N. E. S.


vesti po rubrikama

^Regioni

15:22h

Kruševac: Radnici "Savremenog doma" i dalje u štrajku

15:30h

U Holdingu "Kablovi" utvrđen višak od 1.551 radnika

15:37h

Požarevački "Reč naroda" na tapetu lokalnih političara

15:44h

Loznica: Pedagozi bez katedre

15:51h

Od ponedeljka u lozničkom ZC "Dr Milenko Marin": Rekonstrukcija porodilišta

15:50h

Niš: Nezadovoljni radnici silom upali u prostorije RK"Beograd"

15:58h

Bogat program na Štrandu za vikend

16:05h

Energetičari na Đerdapu koriste nizak vodostaj za remont

16:11h

Subotica: Iznenađenje za radnike "Zorke"

 

 


     


FastCounter by LinkExchange