[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 8. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Sremskoj Kamenici otkrivena štamparija falsifikovanih isprava

Štampali čekove Komercijalne banke

Kod uhapšene sedmorke nađeno 808 falsifikata, obimna dokumentacija za "fantomske firme", veća količina kafe i sokova

BEOGRAD - MUP Srbije saopštio je juče da je policija u Sremskoj Kamenici otkrila ilegalnu štampariju i uhapsila sedmoricu osumnjičenih za falsifikovanje isprava. Na licu mesta zatečena je kompletna oprema za štampu, veća količina izrađenih falsifikovanih čekova i čekovnih kartica "Komercijalne banke", obimna dokumentacija u vezi sa fantomskim firmama, kao i osam tona ekstrakta za konditorske proizvode (višemilionske vrednosti), veća količina kafe, sokova i druge prehrambene robe namenjene nedozvoljenoj trgovini.

Nova zaštita

Komercijalna banka saopštila je juče da je zbog falsifikovanja njenih čekova zajedno sa Institutom bezbednosti i Zavodom za izradu novčanica uradila novi, posebno zaštićen ček za vlasnike tekućih računa, koji će biti u opticaju od sledeće nedelje. Ček je štampan sa više nivoa zaštite i pored holograma sadrži još dve zaštite - transparentni registar i nevidljivu hemijsku zaštitu. Banka apeluje na korisnike da zbog otkrivenih falsifikata posebno obrate pažnju na kvalitet papira na postojećim čekovima i da primenjuju propisane standarde za prijem čekova od stranke. Do potpune zamene, u opticaju će jedno vreme biti obe vrste čekova.

U akciji su uhapšeni i sprovedeni dežurnom istražnom sudiji Nenad Kovačević iz Sremske Kamenice, Dragan Cvijanović iz Bačke Palanke, Željko Drobnjak iz Beograda, Miroslav Đemrovski iz Sremske Kamenice, Predrag Madžarac iz Bačke Palanke, Dragan Bačić iz Dobanovaca i Ranko Njegovanović iz Laćarka.

Cvijanović, Madžarac i Bačić uhapšeni su prekjuče u Novom Sadu, na platou ispred železničke stanice, u momentu primopredaje 808 falsifikovanih čekova Komercijalne banke AD Beograd. Istovremeno, vođa grupe Nenad Kovačević uhapšen je u Sremskoj Kamenici, a u kući privedenog Đemrovskog pronađena je štamparska oprema, kao i falsifikovani čekovi. MUP navodi i da preduzima intenzivne mere kako bi otkrio i druge kriminalne aktivnosti osumnjičene sedmorke.


vesti po rubrikama

^hronika

17:49h

Vrhovni vojni tužilac, pukovnik Nikola Petković, za "Glas"

17:57h

U Sremskoj Kamenici otkrivena štamparija falsifikovanih isprava

18:05h

Zbog nesreće u kasarni "Jovo Kursula": Vodnik pod istragom

18:12h

Zbog podstrekavanja na falsifikovanje optužena Borka Vučić

18:20h

Beograd: Opljačkao staricu na groblju

      


FastCounter by LinkExchange