[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Reporteri "Glasa" u obilasku gradilišta Beograd puta"

Njegoševom od nedelje

Radovi će uskoro biti završeni i u Ustaničkoj, Trećem Bulevaru i Radničkoj

Verovatno znajući da je priča na "uvo" ništa drugo do puka statistika, Milan Savić, generalni direktor "Beograd puta", svojski se trudio da nas, tokom jučerašnjeg obilaska najvećih gradskih radilišta, uveri da su svi dosadašnji planovi i predviđanja, oživljeni upravo tu, pred nama. Pođosmo, nalik nekadašnjim pionirima, putevima vrednih pregalaca, pa pravac NJegoševa ulica.

Razlopatali se u njoj neimari, "razuzdala" mehanizacija. Pršti na sve strane. Prionuli svi na rokove, a rokovi strogi. Već sutra uveče će, po Savićevim uveravanjima, vozila zagrabiti novim asfaltom u Njegoševoj, od Beogradske do Smiljanićeve ulice. Pešaci će na trotoare popričekati još koji dan.

Ukoliko se obistine ove prognoze, po završetku radova u ovoj ulici, njome će u sledeće dve decenije građevinska mehanizacija samo prolaziti, zaustavljati se neće. I nad ulicom, ali i pod njom je sve kompletno obnovljeno.

Bulevari

Iako je bilo najavljeno za sredinu prethodnog meseca, obnova bulevara Kralja Aleksandra i Vojvode Mišića tek treba da počne. Odnosno, radovi u Bulevaru vojvode Mišića su počeli preksinoć, dok će u Bulevaru kralja Aleksandra, na delu od Takovske ulice do Pravnog fakulteta, početi krajem sledeće nedelje. Rok za završetak ovih radova bi po rečima Milana Savića, trebao biti kraj ovog ili sam početak sledećeg meseca.

Sledeća odredište bila je Ustanička ulica. Najprometnija voždovačka saobraćajnica kompletno je razrovana, ali ne zadugo. Deo od Rimske do Ulice Vojislava Ilića, biće kompletno završen danas ili sutra, a ostatak do kraja sledeće nedelje, uz malu napomenu da, ukoliko vas danas ili sutra put povede ovom ulicom, promenite plan. Deo koji se asfaltira biće zatvoren za saobraćaj.

Poslednja, ali ne i najmanje važna tačka na našoj mapi obilaska, bio je novobeogradski Treći Bulevar. Nećemo se zadržavati na priči o tome koliki je značaj ove saobraćajnice za ceo grad. Međutim iako je poodavno trebala da postane najbrža i najbliža veza između Bežanijske kose i ostatka grada, gradnja poslednjih stotinu metara kojima će ova magistrala izaći na Tošin bunar, počela je da liči na zidanje Skadra na Bojani!

Naime, po kazivanju Milana Savića, problem nije u njima, već u preostale dve porodice čiji se domovi nalaze na putu te poslednje deonice Trećeg Bulevara. Kako ističe naš sagovornik, problem je ovih dana rešen. Porodice će biti raseljene, a put završen u predviđenom roku, tj. do kraja ovog meseca.

M. Medenica


vesti po rubrikama

^Beograd

19:30h

"Romsko srce" organizovalo druženje dece nehigijenskih naselja

19:38h

Završena uspešna sezona dečjih letnjih kampova

19:45h

Naši planinari se vratili posle uspona na Mon Blan

19:53h

Pored redovnih, uvode se i posebne kontrole namirnica

19:59h

Izbor za najuređeniju prodavnicu u centru grada

20:04h

Nabavka sadnica za okolinu Hrama Svetog Save

20:14h

U Bulevaru Mihajla Pupina: Izmeštanje toplovoda

20:25h

Humanitarni fond Voždovac obezbedio: Pokloni mladim izviđačima

20:33h

Povodom stogodišnjice ustanka: Proslava Ilindena

20:42h

Gradska vlada: Dogodine obnova "Pančevca"

20:50h

Reporteri "Glasa" u obilasku gradilišta Beograd puta"

20:57h

Tokom pljačke Američkog centra u Ulici Jelene Ćetković

21:05h

Reagovanje Starog grada na tvrdnje uličnih prodavaca

      


FastCounter by LinkExchange