[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sa jučerašnje sednice gradske vlade

Dogodine obnova "Pančevca"

Izabrani izvođači radova u 22 beogradske ulice

- Sledeće godine Skupština grada odvojiće i značajna finansijska sredstva za obnovu Pančevačkog mosta, a vođa stručnog tima, koji će raditi na ovom projektu, biće akademik Nikola Hajdin - rekao je Bojan Stanojević, potpredsednik gradske vlade, na jučerašnjoj sednici vlade.

Gradska vlada usvojila je i izveštaj Komisije o izboru kandidata za nadzor saobraćaja u pojedinim oblastima. Uslove za nadzor na održavanju mostova su ispunili CIP, Institut IMS, Institut za puteve, Centar za puteve Vojvodine i Mostprojekt.

Na jučerašnjoj sednici su usvojeni i zaključci Komisije o izboru kandidata koji će nadzirati održavanje ulica i puteva i saobraćajnu signalizaciju, kao i za radove na mostovima, kolovozima, čišćenju slivnika i održavanje pokretnih stepenica.

Savet

Izvršni odbor Skupštine grada doneo je rešenje o obrazovanju stručnog saveta za praćenje izrade prethodne studije opravdanosti izgradnje prve linije lakog šinskog sistema. Savet će imati 10 članova, a među njima će biti i akademik dr Nikola Hajdin, Zoran Rubinjoni, gradski sekretar za saobraćaj, mr Miodrag Ferenčak iz Urbanističkog zavoda Beograda i mr Slaven Tica, direktor Direkcije za javni prevoz.

Članovi gradske vlade usvojili su i zaključak o izboru najpovoljnijih izvođača radova, koji će u budućem periodu popravljati 22 beogradske ulice. Obnavljaće se put za Besni fok, ulica Bilce, Grozdićeva, Kneževačka, Lafontenova, Milice Janković, Milićeva, Mirka Tomića, Mlinska, Nikole Tesle, Olge Jovanović, Paje Jovanović, Petra Jovovića, Rige od Fere, Stari obrenovački put, Usek, Vojvode Bojovića, Vojvode Dragomira, Vukova i Zage Malivuk. Na spisku je i Ulica kralja Petra, koju će obnavljati preduzeće "Centar", a ugovorena vrednost nabavke iznosi 4.878.640 dinara. Ulicu Lole Ribara popravljaće preduzeće "Gemaks", a ugovorena vrednost nabavke je 2.670.462 dinara.

Za popravku krova na zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta, koji već duže vreme prokišnjava, iz gradskog budžeta će biti izdvojeno 2.500.000 dinara. Čišćenje drenažnih kanala na levoj obali Dunava biće, prema rečima Radovana Draškića, člana gradske vlade, povereno preduzeću "Sibnica".
- Na ovaj način biće rešen dugogodišnji problem stanovnika obližnjih naselja, a predračunska vrednost radova je 4.398.960 dinara - zaključio je Draškić.

A. Klarić


vesti po rubrikama

^Beograd

19:30h

"Romsko srce" organizovalo druženje dece nehigijenskih naselja

19:38h

Završena uspešna sezona dečjih letnjih kampova

19:45h

Naši planinari se vratili posle uspona na Mon Blan

19:53h

Pored redovnih, uvode se i posebne kontrole namirnica

19:59h

Izbor za najuređeniju prodavnicu u centru grada

20:04h

Nabavka sadnica za okolinu Hrama Svetog Save

20:14h

U Bulevaru Mihajla Pupina: Izmeštanje toplovoda

20:25h

Humanitarni fond Voždovac obezbedio: Pokloni mladim izviđačima

20:33h

Povodom stogodišnjice ustanka: Proslava Ilindena

20:42h

Gradska vlada: Dogodine obnova "Pančevca"

20:50h

Reporteri "Glasa" u obilasku gradilišta Beograd puta"

20:57h

Tokom pljačke Američkog centra u Ulici Jelene Ćetković

21:05h

Reagovanje Starog grada na tvrdnje uličnih prodavaca

      


FastCounter by LinkExchange