[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Imenovan Savet za evropske integracije

Članstvo u EU jedini zadatak

BEOGRAD - Savet ministara SCG imenovao je juče Savet za evropske integracije, koji će u skladu sa Ustavnom poveljom i kroz saradnju vlada Srbije i Crne Gore i Saveta ministara usmeravati proces priključenja državne zajednice EU.

Za predsednika Saveta imenovan je predsednik SCG Svetozar Marović, a njegovi članovi su premijeri Srbije i Crne Gore Zoran Živković i Milo Đukanović, potpredsednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović, šef diplomatije SCG Goran Svilanović, ministar za međunarodne ekonomske odnose SCG Branko Lukovac, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Vladi Srbije Goran Pitić, ministar za ekonomske veze sa inostranstvom i evropske integracije Crne Gore Slavica Milačić i crnogorski ministar finansija Miroslav Ivanišević, navodi se u saopštenju.

Savet će razmatrati pitanja koja se odnose na članstvo SCG u EU, pratiti, ocenjivati i usmeravati procese integracija i podsticati aktivnosti na bržem i kvalitetnijem ispunjavanju obaveza koje se odnose na evropske integracije. Savet ministara SCG verifikovao je i odluku kojom se MUP-u Crne Gore ustupa obezbeđenje državne granice na teritoriji te Republike, do donošenja zakona o državnim granicama.

Dva konzulata

Savet Ministara SCG prihvatio je i predlog Komisije za imovinu, po kojoj će organi državne zajednice koristiti Palatu Federacije, zgradu Skupštine SCG, kao i još četiri zgrade i četiri reprezentativna objekta. Ostale zgrade postaće, prema odredbama Povelje, vlasništvo države članice na kojoj se ti objekti nalaze. Odlučeno je i da se otvore dva konzulata sa počasnim konzulima u SCG, tako da će u Herceg Novom biti otvoren konzulat Mađarske, a u Novom Sadu - Slovenije. Savet je inicirao i održavanje sednice Komisije za izradu idejnog rešenja državne zastave.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Ne stišava se polemika oko načina na koji je SPO ušao u Skupštinu

17:20h

Mićunović traži od lidera DOS-a: Ministri da odu iz upravnih odbora

17:30h

Saslušanje Miloševića o "Ibarskoj magistrali" i Stamboliću početkom avgusta

17:45h

Dijalog još nije počeo, a Priština već postavlja uslove

17:55h

Još jedan incident u Prištini: Kamenovana crkva

18:10h

Članovi Saveta za borbu protiv korupcije uskoro kod Živkovića

18:20h

Simić tvrdi da su odnosi SCG i SAD u blagom usponu

18:30h

Imenovan Savet za evropske integracije

19:10h

Premijer Živković, posle posete SAD i Salcburgu: Amerika nas više neće ucenjivati

   


     


FastCounter by LinkExchange