[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mićunović traži od lidera DOS-a

Ministri da odu iz upravnih odbora

BEOGRAD (Tanjug) - Predsednik DC i Skupštine SCG Dragoljub Mićunović izjavio je juče da će na sledećoj sednici DOS-a predložiti da ministri i lideri stranaka te koalicije, članovi upravnih odbora, podnesu ostavke na članstvo u tim odborima.

"Mi u DC nećemo odgovarati za bilo čije kolebanje moralnih postupaka", naglasio je Mićunović, podsetivši da je DOS na jednoj od sednica, ubrzo posle dolaska koalicije na vlast, doneo odluku da ministri i predsednici stranaka ne mogu biti u UO.

Ko je pročešljao dosijee?

Mićunović je izjavio i da ne očekuje mnogo od otvaranja dosijea DB, s obzirom na to da je imao uvid u svoj dosije. "Pozvao me je ministar Mihajlović da mi pokaže dosije. Bio sam veoma razočaran", rekao je Mićunović, ističući da, s obzirom na to da je skoro 50 godina bio disident, njegov dosije izgleda "pročešljano", kao i da nema imena doušnika. "Neko je te dosijee dobro pročešljao. Nema nijednog podatka. Tu nešto nije u redu", ocenio je on i dodao da se boji da "postoje i drugi dosijei koje nikad nećemo videti".

"Kad nešto potpišem, to shvatam ozbiljno", istakao je on, dodavši da je nedopustivo i da ministri osnivaju privatne firme. "Nikada nisam bio ni u jednom UO, ni moji ministri, ni pokojni premijer Đinđić, ni Koštunica i još neki političari. Neki, nažalost, to nisu uvažavali", rekao je Mićunović.

On je istakao da je zakon o sukobu interesa trebalo da bude jedan od prvih usvojenih zakona po dolasku DOS-a na vlast. Za ministra saobraćaja Mariju Rašetu- Vukosavljević, koja je osnovala privatnu firmu, a zatim je napustila, Mićunović kaže da nije dobro što je ona uopšte otvarala preduzeće i da je to, kao ministar, morala da zna. On se zalaže da se javnosti omogući da sazna ko su sve vlasnici firmi, a nalaze se na visokim državnim funkcijama jer, kako je rekao, vlast treba da daje primer solidnog ponašanja.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Ne stišava se polemika oko načina na koji je SPO ušao u Skupštinu

17:20h

Mićunović traži od lidera DOS-a: Ministri da odu iz upravnih odbora

17:30h

Saslušanje Miloševića o "Ibarskoj magistrali" i Stamboliću početkom avgusta

17:45h

Dijalog još nije počeo, a Priština već postavlja uslove

17:55h

Još jedan incident u Prištini: Kamenovana crkva

18:10h

Članovi Saveta za borbu protiv korupcije uskoro kod Živkovića

18:20h

Simić tvrdi da su odnosi SCG i SAD u blagom usponu

18:30h

Imenovan Savet za evropske integracije

19:10h

Premijer Živković, posle posete SAD i Salcburgu: Amerika nas više neće ucenjivati

   


     


FastCounter by LinkExchange