[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bivši radnici Industrije mesa "Crvena zvezda" traže odgovornost stečajne uprave

Pare na sunce

Pored isplata radnici traže raskidanje određenih poslovnih ugovora, ali i odgovornost za period od 1992. godine do uvođenja stečaja

Bivši radnici Industrije mesa "Crvena zvezda" zatražili su da im se izvrši isplata zarada, povezivanje radnog staža i utvrđivanje odgovornosti stečajne uprave u ovom preduzeću. Na zboru radnici su zahtevali da im se isplate od šest do osam zarada, koliko se duguje iz perioda pre uvođenja stečaja u "Crvenoj zvezdi", povezivanje radnog staža od 1998. godine, ali i utvrđivanje potraživanja za svakog radnika pojedinačno na osnovu razlike između isplaćenih zarada i drugih naknada i visine zarada utvrđenih kolektivnim ugovorom.

- Zatražili smo i smenu stečajnog upravnika Ljubiše Todorovića i izuzeće stečajnog sudije Rajka Fuštara, jer nismo zadovoljni načinom na koji se sprovodi stečaj u našem preduzeću - izjavio je Slobodan Jovanović, član odbora poverilaca "Crvene zvezde". Stečajnoj upravi prosleđen je zahtev za raskid ugovora o zakupu poslovnog prostora sa firmom "Mapa internacional", a zatraženo je i da se utvrdi odgovornost bivših rukovodilaca ovog preduzeća od 1992. godine do uvođenja stečajnog postupka.

Stečaj u "Crvenoj zvezdi", koja je zapošljavala 470 radnika, uveden je 14. oktobra prošle godine. Dug preduzeća prema poveriocima iznosi oko 500 miliona dinara, a prema rečima Jovanovića, svakom radniku pojedinačno se duguje u proseku oko 80.000 dinara.

B. Kuljanin


vesti po rubrikama

^Kragujevac

15:28h

Bivši radnici Industrije mesa "Crvena zvezda" traže odgovornost stečajne uprave

15:37h

Suše ispraznile jezera

15:44h

Na miting Radničkog otpora dolaze Drašković i Ilić

15:51h

Večeri velikana evropske kulture: Šekspir u Šumadiji

16:00h

Zaštita životne sredine

        


FastCounter by LinkExchange