[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. 8. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bivša radnica tužila poslovodstvo "Zorke transport" zbog zloupotrebe položaja

Vinjak, umesto toplog obroka

Dok radnici nisu primali plate, direktori trošili i više od 30.000 dinara mesečno na alkohol i sokove. Visoke troškove reprezentacije zamenik direktora opravdava "potrebom da se radnici motivišu zbog teških uslova rada"

ŠABAC - Najveći grad u Mačvi ovih dana potresa afera "pića" u preduzeću "Zorka transport", koju je pokrenula knjigovođa Nada Radojević, podnevši, doduše još u aprilu ove godine, krivičnu prijavu protiv direktora Milana Jakovljevića, zamenika direktora Branislava Mihajlovića i šefa knjigovodstva Ljiljane Ninković zbog zloupotrebe službenog položaja. Ona je optužila rukovodstvo šabačkog prevoznika da je "propilo" radničke plate.

- U februaru, martu i aprilu 2001, kao i u novembru i decembru 2002. zaposleni nisu primili ni dinara, dok su fakture beležile nabavku sokova i alkohola u proseku 30 hiljada dinara mesečno. Direktori su izjavili da sve to popiju radnici. Pa što im nisu dali topli obrok, umesto flaša! Za kancelarijski materijal plaćano je mesečno i po 30 hiljada dinara, a radnici nisu videli ni hemijsku olovku, ogorčena je 48-godišnja Nada Radojević, koja je dobila otkaz kao tehnološki višak.

U očekivanju berićetnije Nove 2002. godine, poslovodstvo preduzeća je 31. 12. 2001. velikodušno platilo 30.406,00 dinara za 68 litara votke, po 12 flaša vinjaka i viljamovke, 24 litra lozovače, po 60 litara "koka-kole" i "fante", i drugog pića. Rukovodstvo firme nije žalilo ni naredne Nove godine, plativši za bolje raspoloženje 34.026,00 dinara, povećavši količinu "loze" (44 litra) na uštrb votke-limun (28), a tu se našao i jedan viski.

Zamenik direktora "Zorka transport" Branislav Mihajlović nije hteo da komentariše ove optužbe, odlučno tvrdeći da "nema šta da izjavi ni po kojem osnovu".

- Ko vam je dao te fakture? Od jutros me je zvalo njih deset. Ja ne znam ko ste vi. Neću da razgovaram telefonom. Dajem izjave samo licem u lice. Juče sam pričao za Radio "Šamar plus", pitajte njih, rekao je Mihajlović.

Na popularnom šabačkom radiju Mihajlović je prekjuče porekao da je bilo nekih nepravilnosti u radu preduzeća i zloupotreba službenog položaja. Visoke troškove reprezentacije opravdava novogodišnjim praznicima, poboljšanjem poslovne saradnje s partnerima i potrebom da se radnici motivišu zbog veoma teških uslova rada.

Prosečna plata u ovom šabačkom preduzeću sada je, po tvrdnji Nade Radojević, oko devet hiljada dinara.

S. M. TOMIĆ


vesti po rubrikama

^hronika

18:31h

Bivša radnica tužila poslovodstvo "Zorke transport" zbog zloupotrebe položaja

18:40h

Vlasnik Industrije mesa Matijević juče saslušan pred istražnim sudijom

18:49h

Beograd: Ubio ženu pa joj zapalio sveću

18:57h

Prva suđenja uhapšenima u "Sablji" počinju u septembru

19:06h

Prema saznanjima Radija B92: Uhapšen general Vukosav Arsić

      


FastCounter by LinkExchange