[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Goran Paunović iz G17 plus optužuje ministra finansija

Đelić prikriva podatke o
porezu činovnika Vlade

Već dve nedelje ne stižu podaci o tome da li su Kolesar i Janjušević platili porez

BEOGRAD (Tanjug) - Predsednik Izvršnog odbora G17 plus Goran Paunović optužio je juče srpskog ministra finansija Božidara Đelića da dve nedelje prikriva podatak da li su vladini službenici Zoran Janjušević i Nemanja Kolesar prijavili porez na dohodak građana, "čime izaziva sumnju da prikriva kršenje zakona".

Paunović je na konferenciji za novinare rekao da se taj podatak može lako dobiti za nekoliko sati i da treba da ga imaju nadležni organi i javnost Srbije.
Ističući da su korupcija i pranje novca, za šta G17 plus, na osnovu dokumenta mađarske policije, sumnjiči Janjuševića i Kolesara, ogroman društveni problem kome treba stati na put, Paunović je upozorio da se "ne smeju zatvarati oči pred tom pojavom koja ugrožava reformsku orijentaciju zemlje".

On je ocenio da vlast, proizvođenjem novih afera, pokušava da "kupi vreme" i zataška slučaj za koji su G17 prozvali Janjuševića i Kolesara, ali da te stranka neće dozvoliti da to ostane nekažnjeno i "gurnuto pod tepih", pa bi zato Vlada, policija i tužilaštvo trebalo "da to imaju na umu".

Paunović je ponovio zahtev istražnim organima da utvrde odakle Janjuševiću i Kolesaru toliki novac - 1,8 miliona evra, čiji je transfer otkrila mađarska policija, kao i da li je od plate šefa kabineta premijera Srbije 32-godišnji Kolesar mogao da kupi dva luksuzna stana u centru Beograda, "površine blizu četiri ara", vredna oko milion evra.

- Kolesar je bio predsednik Upravnog odbora Cementare Novi Popovac tokom tenderske privatizacije... Zašto je jedna strana kompanija (Holcim) nakon kupovine Cementare imenovala šefa kabineta predsednika Vlade Srbije za člana Upravnog odbora Cementare, na kojoj je Kolesar bio do 13. juna ove godine", zapitao je on.

Revnosni

Paunović je novinarima saopštio i da su radnici Poreske uprave juče, po treći put, došli da kontrolišu rad i finansiranje G17 plus i da su im "sa zadovoljstvom dali sve podatke.
- Očekujemo da to učine i kod drugih stranaka, rekao je on, postavljajući pitanje "da li neko na Poresku upravu vrši pritisak".

Uloga Borana Karadžola?

Stranka G17 plus postavila je nadležnim organima pitanje kakva je uloga Borana Karadžola u privatizaciji cementara u Novom Popovcu i Kosjeriću. G17 pita i čime je on to zaslužio da postane predsednik Udruženja cementne industrije Srbije, kao i "zbog čega je Mihajlović tri nedelje čuvao dokument mađarske policije i nije ga predao nadležnim organima da obave svoj posao". Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić prošle nedelje je izjavio da je Mihajlovićevo preduzeće "Lutra" do pre godinu dana bilo najveći kupac cementa iz Novog Popovca. Karadžole je ranije bio funkcioner u Saveznoj vladi i član je rukovodstva Liberala Srbije.


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Verzija policije o privođenju Ocokoljića sasvim je drugačija

16:13h

Kako je Radenko Ocokoljić dobio batine ispred svoje kuće

16:21h

U Inđiji, među prvima u Srbiji objavili rat "beloj kugi"

16:30h

Juče sanirano zagađenje Dunava kod Pančeva

16:39h

Goran Paunović iz G17 plus optužuje ministra finansija

16:47h

Od danas ne rade kafilerije u Vojvodini

16:55h

Institut za zaštitu zdravlja o ishrani dece: Majčino mleko neprikosnoveno

   


     


FastCounter by LinkExchange