[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Inđiji, među prvima u Srbiji

Objavili rat "beloj kugi"

Prosečna plata za prvorođenče i besplatan vrtić za treće dete

INĐIJA - Inđija je prva opština od 163 opština u Srbiji, tvrde njeni čelnici i zaduženi za rad sa najmlađima, koja je preduzela praktične akcije protiv "bele kuge", odnosno za povećanje nataliteta. Među prvim koracima bila je i odluka da se iz budžeta opštine snose troškovi boravka za treće i svako naredno dete u predškolskoj ustanovi, jer se ove obaveze odrekla Republika pre godinu dana.

- Ova odluka "teška" je preko tri miliona godišnje, a nešto više izdvojićemo stimulisanjem roditelja za svako prvorođeno dete, nedavno je njih trinaest primilo po skoro 11.000 dinara, koliko iznosi prosečna mesečna plata, a te isplate vršićemo povremeno, kada se prijavi više onih kojima to pripada - kaže Siniša Filipović, predsednik IO SO Inđija. Presednik opštinske vlade dodaje da je ove godine uloženo preko 600.000 dinara za renoviranje odmarališta "Ljubica" u Sutomoru, gde će u više smena boraviti po 50 dece.

- Odmaralište nije radilo nekoliko godina, pa su se njegovom otvaranju obradovala deca i njihovi roditelji. Posebno lep gest učinila je naša opština koja je, po spisku koji je sačinio Centar za socijalni rad "Dunav", omogućila besplatan boravak za 45 najsiromašnijih mališana, a deo troškova snosiće i naša ustanova - kaže Jadranka Uzelac, direktor PU "Boško Buha", koje brine o pomenutom odmaralištu. - Prošle i ove godine izgradili smo više sportskih terena u raznim delovima grada, a razne sportske škole, učenje stranih jezika i informatike takođe su besplatne. Podržali smo sve akcije za koje se najmlađi interesuju, da bismo ih odvratili od raznih "savremenih" proroka - dodaje Goran Ješić, predsednik SO Inđija, obećavajući još veću brigu opštinske vlasti za najmlađe i povećanje nataliteta.

Ovoj priči treba dodati i gest darodavca koji je želeo da ostane anoniman, a platio je 570.000 dinara OO Crvenog krsta u Inđiji i time omogućio da 48 mališana iz siromašnih porodica letuju na moru.

R. Živanović


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Verzija policije o privođenju Ocokoljića sasvim je drugačija

16:13h

Kako je Radenko Ocokoljić dobio batine ispred svoje kuće

16:21h

U Inđiji, među prvima u Srbiji objavili rat "beloj kugi"

16:30h

Juče sanirano zagađenje Dunava kod Pančeva

16:39h

Goran Paunović iz G17 plus optužuje ministra finansija

16:47h

Od danas ne rade kafilerije u Vojvodini

16:55h

Institut za zaštitu zdravlja o ishrani dece: Majčino mleko neprikosnoveno

   


     


FastCounter by LinkExchange