[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 1. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle saopštenja Fonda za humanitarno pravo o "divljanju" voždovačkih policajaca

Verzija policije o privođenju Ocokoljića sasvim je drugačija

Nasilan, opirao se hapšenju…

BEOGRAD - Hapšenje Radenka Ocokoljića bilo je kao u američkim filmovima - tvrdi za "Glas" Dragomir Babić, načelnik Odeljenja unutrašnjih poslova Voždovca.

Prema njegovim rečima, 6. juna ove godine policijska patrola posetila je Ocokoljića u Ulici admirala Vukovića 24, zbog prijave stanara da je zatvorio ventil za vodu.
- Policajci su se uljudno predstavili i rekli zašto su došli, na šta ih je Ocokoljić, u alkoholisanom stanju, obasuo pogrdnim rečima i psovkama. Odgurnuo je jednog policajca i pored njih projurio na sprat kod komšije, koji ga je prijavio zbog zatvaranja ventila. Ženu, koja je otvorila vrata, oborio je na pod i počeo da udara komšiju. Tako se jedna bezazlena intervencija pretvorila u krivično delo ometanja policajaca u obavljanju službene dužnosti, zbog čega su krenuli da ga uhapse - objašnjava Babić.

Policajci koji su pokušali da privedu Ocokoljića u tome nisu uspeli, pošto im se on, sa lisicom na jednoj ruci, otrgao i pobegao u svoj stan.
- Zvali su pomoć, zbog čega je došlo još šest pripadnika OUP-a Voždovac. Ušli su u stan, ali je Ocokoljić preko prozora pobegao u dvorište i sakrio se u kavez, odakle je pustio pse na policajce, koji su ih palicama oterali u kućicu. Ocokoljiću to nije bilo dosta, već se zakačio na zid, kako bi ga preskočio. Policija je tada po zakonu upotrebila silu, dva puta ga udarajući palicom po leđima i jednom po prstima. Ni tada nije prestao da se opire, već je jednog od policajaca uhvatio za revere, otkinuvši mu pločicu sa imenom - kaže Babić.

Posle toga, savladan je primenom zahvata "ključ na laktu desne ruke" i priveden u OUP Voždovac, gde je saslušavan oko dva sata i posle toga pušten.
- Zbog toga što u pritvoru nije zadržan 48 sati, a zatim uz krivičnu prijavu priveden krivičnom sudiji, lično sam kaznio kriminalističke radnike koji su ga saslušavali - ispričao je Babić, demantujući Ocokoljića i njegove navode da je prenoćio u pritvoru.

Posle pritužbe Radenka Ocokoljića na rad i postupanje OUP-a Voždovac, Odeljenje za kontrolu zakonitosti SUP Beograda ispitali su Ocokoljićeve navode i utvrdili da sredstva prinude u ovom slučaju nisu korišćena u suprotnosti sa zakonom. Zbog učinjenog prekršaja protiv Ocokoljića podneta je prekršajna prijava, kao i krivična zbog osnovane sumnje da je sprečavao službena lica u vršenju poslova bezbednosti. U SUP-u kažu da je Ocokoljić do sada više puta prekršajno i krivično odgovarao.

M. Cvejić


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Verzija policije o privođenju Ocokoljića sasvim je drugačija

16:13h

Kako je Radenko Ocokoljić dobio batine ispred svoje kuće

16:21h

U Inđiji, među prvima u Srbiji objavili rat "beloj kugi"

16:30h

Juče sanirano zagađenje Dunava kod Pančeva

16:39h

Goran Paunović iz G17 plus optužuje ministra finansija

16:47h

Od danas ne rade kafilerije u Vojvodini

16:55h

Institut za zaštitu zdravlja o ishrani dece: Majčino mleko neprikosnoveno

   


     


FastCounter by LinkExchange