[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 20. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Danas na Beogradskom hipodromu osam dobrih trka

Majstorica za omice

U trci "Karađorđevo" glavnu reč vodiće "Surčinci", dok, nažalost, kasački "Derbi Hipodroma Beograd" nije okupio vrh generacije

Posle trijumfa Orleanke nad Trampton u trci "Laguna" bilo je jasno da ni ove godine neće biti dobitnika "ženske triple krune". Naime, Trampton i Orleanka su podelile prve dve krune iz "Tine" i "Lagune", tako da je današnja trka "Omice" (grup 1, 2.400 metara) zapravo "majstorica" za naziv najbolje dame u generaciji.

Trampton (št. Potkovica) je u "Derbi" ušla sa jednom pobedom i dva druga mesta. Međutim, u trci života slabo je odstartovala, pa je veći deo trke provela na začelju, a trku završila kao osma. Posle odličnih izdanja na majlerskim distancama i dosta slabijih na stejerskim, postavlja se pitanje da li Trampton može da napravi zapažen rezultat na preko 2.000 metara? S druge strane, Orleanka (erg. Surčin) je u "Derbiju" pokazala da jedina u generaciji može ravnopravno da se nosi sa ždrepcima. NJeno, u poslednjim metrima osvojeno treće mesto (za glavu ispred Bodigarda), za svaki je respekt. Taj rezultat, kao i laka pobeda u "Laguni" na 2.100 metara, pokazali su da ona nema problema na dužim distancama.

Dalila D (Man Koop) se posle četvrtog mesta u "Tini" i trećeg u "Laguni" nametnula kao treća omica u generaciji. U "Derbiju" bi verovatno postigla više od devetog mesta da nije bilo sudara u trci, pri kome je "zaradila" ozbiljnu posekotinu. Mala nepoznanica je Nirvana III (Boma rejsing klub), koja je naknadno upisana u ovu trku, iako je posle tri druga mesta u "Utešnom Derbiju" osvojila samo četvrtu nagradu. NJen pedigre je dugoprugaški, pa visok plasman ne bi bio veliko iznenađenje. Treće surčinsko grlo, Mun Rokit, nije trčala više od dva meseca, a po prethodnim rezultatima ne spada u favorite, baš kao i šabačka Maj Fater (Braća Rosić).

I u trci "Karađorđevo" na 2.100 metara očekuje se da grla iz "Surčina" vode glavnu reč, pre svega šampion Gilgameš, koji je u svom ovogodišnjem debiju dokazao da je još daleko od starog gvožđa. I u ovoj trci "Gile" će imati pomoć od Molakema, Tabira i Hum Babe, a ljuti rivali su "maklerovci" Sikjuriti Teg i Ridžvej Sanset.

Kasački "Derbi Hipodroma Beograd", uz nekoliko izuzetaka, nije okupio sam vrh generacije, iako je ovo prvi test četvorogodaca na derbi distanci od 2.600 metara. Ipak, dva grla koja su u prethodnim trkama pokazala najviše (Triestina i Persi Lobel) su tu, pa treba očekivati da ponovo njihov duel reši pobednika. Probleme bi mogao da im zada Mustang T Kraun, šampion generacije starosti dve godine, koji se posle povrede izgleda konačno vratio u pravu formu. Interesantno je da štala "Hiko" svoju najbolju derbistkinju, Munlajt, nije upisala u ovu trku, već u trku "Karg" na 2.100 metara, u kojoj je konkurencija slabija.

Ukoliko istrči svoju realnu formu u trci "Selem" na 2.200 metara, Meri Viktori (Sport lajn) neće imati problema da dođe do još jedne pobede.
Današnji trkački program počinje u 16 sati, a klađenja će i ovog puta biti samo na pobedu.

R. Grujić


vesti po rubrikama

^hipdrom

15:45h

Danas na Beogradskom hipodromu osam dobrih trka

15:58h

Bez dubla, trilinga i hipo karea bar još dve nedelje
   


     


FastCounter by LinkExchange