[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 20. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Meteorolozi najavljuju nastavak dugog vrelog leta

Suša hara Evropom

BRISEL (Tanjug) - Evropski meteorolozi najavljuju da će se vrelo leto nastaviti i da će se temperature kretati između 32 i 41 stepena. Ono što u ovom trenutku najviše brine meteorologe, ali i mnoge druge, pre svega farmere, nije toliko visina temperature koliko dužina trajanja ovogodišnje suše na Starom kontinentu, a stručnjaci ističu da se radi o fenomenu koji se javlja jedva dva ili tri puta u jednom veku.

Prema najnovijim podacima i procenama u Briselu, izgleda da je najteža situacija na severu Italije. Italijanska vlada razmatra odluku da u tom delu zemlje proglasi vanredno stanje, jer su samo štete u poljoprivredi dostigle sumu od oko pet milijardi evra. Ukupne štete su, međutim, mnogo veće imajući u vidu sve kritičniju situaciju sa električnom energijom a zbog prepolovljenog vodostaja reke Po. Prema najnovijim procenama, na udaru katastrofalne suše našao se i region Balkana i reka Dunav. Vodostaj Dunava je danas najniži od 1953. godine i ta najveća evropska reka postala je veoma opasna za plovidbu. U delti Dunava više od deset odsto rukavaca je potpuno presušilo.

U Dunavu ko u lavoru

NOVI SAD (Srna) - Vodostaj Dunava trebalo bi da u utorak, 22. jula, u Novom Sadu padne na svega pola metra, javljaju lokalni novosadski mediji, koji se pozivaju na informacije iz novosadske Lučke kapetanije. Isti izvori dodaju da ovako nizak nivo Dunava u glavnom gradu Vojvodine nije zabeležen u proteklih stotinu godina. Uprkos niskom vodostaju "velike reke", bezbednost plovidbe na toku u Novom Sadu neće biti ugrožena, tvrde isti izvori.


vesti po rubrikama

^vesti

18:15h

Dogovorena ključna ambasadorska mesta Srbije i Crne Gore

18:24h

Meteorolozi najavljuju nastavak dugog vrelog leta

18:32h

Nađeni ljudski skeleti na Dorćolu

18:40h

Ukradeno 630.000 dinara iz blagajne Komercijalne banke u Boru

18:48h

Pred Crkvenim sudom i đakon Milorad Milosavljević

      


FastCounter by LinkExchange