[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 20. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Istraga o tragediji u kasarni "Jarčuljak" u kojoj je poginuo Pavel Krajči (21)

Bojevo punjenje u školskom bacaču

Nesreća mogla da bude i gora jer se u momentu eksplozije, na poligonu nalazilo pedesetak vojnika i starešina. Povređeni van životne opasnosti

KRALJEVO (Srna) - Zdravstveno stanje 11 povređenih vojnika u eksploziji ručnog raketnog bacača "zolje" u kraljevačkoj kasarni "Jarčuljak" je stabilno i svi su van životne opasnosti.

U nesreći, koja se desila u četvrtak, poginuo je vojnik Pavel Krajči (21) iz Bačkog Petrovca, koji se na osluženju vojnog roka nalazio od juna. Četvorica teže povređenih vojnika su odmah prebačeni u Beograd, dok su ostali hospitalizovani u Zdravstvenom centru Studenica. "Svi vojnici koji su u Kraljevu su dobrog su zdravstvenog stanja", rekao dežurni lekar bolnice Studenica.

Prema rečima učesnika nesreće, tragedija je mogla biti i znatno gora, jer se u trenutku eksplozije na poligonu nalazilo 50-ak mladih vojnika i njihovih starešina. "Videli smo da je "zolja" puna, da liči na pravu, ali vodnik je rekao da priđemo i da je pogledamo, jer je reč o školskom raketnom bacaču. U tom trenutku neko je pritisnuo neko dugme, ne znam koje jer nije bilo obarača, posle čega je usledila eksplozija" - rekao je Predrag Janjić, jedan od povređenih vojnika. Vojnike je preksinoć obišao i načelnik Generalštaba Vojske SCG general Branko Krga, koji je rekao da se ovakve nesreće događaju i pored svih mera koje preduzimaju nadležni. Ručni raketni bacač koji je eksplodirao u kasarni ne nalazi se u evidenciji arsenala Vojske SCG i nalazio se u priručnom magacinu. Ministar odbrane Boris Tadić rekao je da je do nesreće došlo "zbog kriminalnog nemara komandnih struktura", ali nije isključio ni mogućnost diverzije.

Nadležni istražni organi nalaze se u kraljevačkoj kasarni, gde rade na detaljnoj istrazi. Za sada se utvrđuje kako se umesto školskog, u ručnom bacaču našlo bojevo punjenje. Po završetku istrage, kako je najavljeno, biće izdato zvanično saopštenje.


vesti po rubrikama

^hronika

18:00h

Istraga o tragediji u kasarni "Jarčuljak" u kojoj je poginuo Pavel Krajči (21)

18:09h

Izveštaj MUP-a o poslovanju u prvoj polovini godine

18:15h

Perica Marković (42) sa lažnim dokumentima uhvaćen u Podgorici

18:25h

Policija utvrđuje identitet žene nastradale u požaru

      


FastCounter by LinkExchange