[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 14. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Funkcija zamenika generalnog sekretara podelila Odbor za izradu poslovnika

Zamenik bi mesečno

koštao 200.000 dinara

BEOGRAD - Izrada poslovnika parlamenta državne zajednice Srbija i Crna Gora zapela je oko toga da li je potrebno otvoriti novo radno mesto za zamenika generalnog sekretara parlamenta, kako traži crnogorska DPS. Tom predlogu DPS, naravno, usprotivio se koalicioni partner na saveznom nivou, DOS, pravdajući svoj stav "da je za takvo mesto potrebno dosta novca".

Radoje Prica, savezni poslanik DOS i predsednik Odbora za izradu poslovnika za "Glas" kaže da "za otvaranje takvog radnog mesta ne postoji potreba".
- Generalni sekretar je tehničko lice i nema političku funkciju. Svejedno je da li dolazi iz Srbije ili Crne Gore. Funkciju generalnog sekretara Saveta ministara obavlja Igor Jovičić iz DOS i to se prosto nametnulo, jer je i pre konstituisanja državne zajednice radio na takvim poslovima i pokazao se kao uspešan - kaže Prica, podsećajući da je na mestu generalnog sekretara Skupštine SCG Milan Lučić, koji je i u prethodnom sazivu obavljao tu funkciju.

Rešenje tek za dva meseca

Nova sednica Odbora za izradu poslovnika, održaće se tek u septembru i tada bi trebalo da se reši i nastali problem među koalicionim partnerima oko mesta zamenika generalnog sekretara Skupštine SCG.

Prica navodi da je jedan broj službenika Skupštine otpušten radi racionalizacije, a sada DPS traži otvaranje jednog novog radnog mesta.

Prema nekim proračunima, kako "Glas" nezvanično saznaje, ukoliko bi izabrali zamenika generalnog sekretara, državna kasa mesečno bi bila lakša za oko 200 hiljada dinara, jer bi bilo potrebno opremiti kabinet, plaćati putne troškove ili preseljenje iz Crne Gore u Beograd.

Ivan Kalezić, šef poslaničkog kluba DPS u parlamentu državne zajednice optužio je DOS za nepoštovanje dogovora o izboru zamenika generalnog sekretara parlamenta SCG. On je kazao da je zbog toga što DOS ne poštuje taj dogovor napustio sednicu radne grupe Skupštine SCG za izradu poslovnika i najavio da će DPS sada tražiti da Crnoj Gori pripadne mesto generalnog sekretara parlamenta SCG.
-To mesto nam i inače pripada, jer je generalni sekretar Saveta ministara Igor Jovičić iz Srbije - izjavio je Kalezić.

On je naveo da je među koalicionim partnerima postojao dogovor da mesta generalnih sekretara Skupštine, odnosno Saveta ministara SCG dobije DOS, ali uz uslov da njihovi zamenici budu iz Crne Gore.

D. Gavrilović


vesti po rubrikama

^politika

16:30h

Funkcija zamenika generalnog sekretara podelila Odbor za izradu poslovnika

16:35h

Poslovnik Skupštine SCG još nije gotov

16:40h

Posle odlaska Božidara Vukčevića: Smiruje se kriza

16:50h

Dinkić preti vlastima: Iznećemo dokaze o korupciji Vlade

16:55h

Tadić najavio: Regruti civili u septembru!

17:00h

Velimir Ilić o Nacrtu zakona o finansiranju stranaka

17:10h

Đorđe Đukić o novom Ustavu Srbije

17:15h

Vujanović se nada povratku opozicije

17:20h

Mihajlov: Truli kompromis između DOS-a i LSV-a

17:30h

Redžepi: Balkanske snage nemoguća misija

17:35h

Danas nastavak suđenja Miloševiću     


FastCounter by LinkExchange