[an error occurred while processing this directive] 

 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 14. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bolje nego prošle godine

BUDVA (Tanjug) - Na početku glavne turističke sezone na Budvanskoj rivijeri, prema zvaničnim podacima, boravi oko 19.000 registrovanih turista, što je za desetak procenata bolja poseta nego prošle godine u ovo doba.

Najbrojniji su, naravno, domaći gosti, ali se među njima nalazi i oko 3.200 sa inostranim pasošem, a najbrojniji su turisti iz Rusije, Nemačke, Belgije i Češke, a u poslednjih nekoliko dana pristigla je i prva grupa Italijana.

Takozvani špic turističke sezone doneo je po tradiciji velike gužve, ne samo na plažama, već i na ulicama Budve, a problem sa nedostatkom parkinga za motorizovane turiste prosto je kulminirao i predstavlja najizraženiji povod za negodovanje gostiju.
Za razliku od ranijih sezona, problema sa nedostatkom vode za sada nema. Duž obale vlada znatno više reda, a odluka o emitovanju i izvođenju muzike na otvorenom prostoru do sat iza ponoći se poštuje.

Hotelijeri na Budvanskoj rivijeri zadovoljno trljaju ruke jer su hoteli uglavnom popunjeni, a neki, kao što je "Sveti Stefan" i Grand hotel "Avala" u Budvi gotovo su prebukirani.
Za razliku od hotela, stanje u privatnom smeštaju je znatno drugačije i 50 odsto kapaciteta je još uvek prazno, a krevet košta od pet do devet evra, zavisno od mesta i kvaliteta sobe.

Borba inspekcije i policije sa dilerima soba na prometnim ulicama se nastavlja, pa je pre par dana privedeno 10 građana koji su se bavili tim nedozvoljenim poslom.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:23h

Program Ministarstva i EPS-a za smanjenje krađe električne energije

16:32h

Direktor EPS-a predsednik SUDEL-a

16:40h

Savetnik za ekonomsku politiku u SCEEP-u: U rukama građana 4 milijarde evra

16:49h

Ove godine bolja posećenost na Budvanskoj rivijeri

16:55h

Veće interesovanje Slovenaca za tržište SCG uprkos riziku

      


FastCounter by LinkExchange