[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 13. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Parastos poginulim u Bratuncu

Godišnjica Srpskog stradanja

BRATUNAC (SRNA) - Delegacije boračkih organizacija Bratunca i Srebrenice, saborci, članovi porodica poginulih i brojni građani juče su se okupili na bratunačkom vojničkom groblju, gde su prisustvovali parastosu srpskim vojnicima i civilima poginulim u građanskom ratu i sahranjenim na ovom groblju.

Delegacija Boračke organizacije Republike Srpske, na čelu sa predsednikom Savom Cvjetinovićem, te boračkih organizacija Srebrenice i Bratunca, položile su cveće na groblju u Bratuncu, gde su zapaljene sveće za mir duša nastradalih pokojnika.

Nakon bratunačkog groblja, boračke delegacije, građani i porodice poginulih uputili su se prema stratištima u Biljači, Sasama, Zalazju i Zagonima gde je na Petrovdan 1992. godine nastradalo 68 Srba ovog kraja, kada su muslimanske snage iz Srebrenice upale u srpska sela. Od Petrovdana 1992. godine 19 Srba sa ovog područja vode se kao nestali.

U okviru obeležavanja stogodišnjice crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Srebrenici, juče je episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije služio parastos svim srpskim žrtvama ovog kraja iz Drugog svetskog i građanskog rata.


vesti po rubrikama

^vesti

18:37h

Bez poreza za uvođenje grejanja

18:44h

U Klubu Vojske na Topčideru: NATO kurs za oficire

18:52h

Objavljen CD sa 1.200 fotografija Beograda

19:00h

Parastos poginulim u Bratuncu

19:10h

Grčka objavila rat lošem siru

19:19h

Kosidba na Rajcu

   


     


FastCounter by LinkExchange