[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 7. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Car belog roblja" juče izručen makedonskim vlastima

Leku u barovima držao 3.000 žena

Iako je crnogorska policija uhapsila Dilavera Bojkua, raspisanu nagradu od 10.000 dolara neće dobiti jer je obavljala redovni posao

SKOPLJE, PODGORICA (FoNet, Beta) - Balkanski makro Dilaver Bojku, zvani Leku prebačen je juče, uz jako policijsko obezbeđenje, u skopski istražni zatvor, potvrdila je za Makfaks portparol ministarstva inostranih poslova Makedonije Mirjana Konteska.

Bojku je juče oko 13.30 sati pristigao na skopski aerodrom, helikopterom makedonskog ministarstva, iz Crne Gore gde je pre dva dana uhapšen.

Konteska je precizirala da će Dilaveru Bojkuu biti suđeno za organizovanje trgovine ljudima, za bekstvo iz zatvora u Strugi, za dela za koja je osumnjičen i za koja postoji oko 20 krivičnih prijava, kao i za korišćenje falsifikovanih isprava za vreme boravka u Crnoj Gori.

Dilaver Bojku pobegao je 20. juna iz zatvora u Strugi, gde je izdržavao zatvorsku kaznu od šest meseci za trgovinu ljudima, a uhapšen je 4. jula u Ulcinju, u akciji u kojoj su pored crnogorske policije učestvovala i dvojica makedonskih inspektora.

Po bekstvu iz zatvora, pre dve nedelje, SAD su raspisale nagradu od 10.000 dolara za informacije o Bojkuu.
Šef policije u Ulcinju Sabro Buzuković je, međutim, izjavio da ta nagrada ne može pripasti policiji Crne Gore, jer je ona ovlašćena služba, koja je u ovom slučaju obavila redovni posao.

Na svaki sat- muškarac

Bojku je nesrećne Moldavke, Rumunke i Ukrajinke kupovao po ceni od 1.500 do 5.000 evra, a neke je, pošto kod njega "odrade posao", preprodavao. Jednu Moldavku, staru 22 godine, kako se navodi, Bojku je vratio bivšem "vlasniku", pošto je zatrudnela u seksualnim odnosima sa oko stotinu muškaraca u njegovom baru.
Zbog toga je za tu devojku od bivšeg gazde uzeo odštetu od čak 933.000 evra. Neke od njegovih robinja su navele da su bile primoravane da svaki sat primaju po jednog muškarca kako bi im pružale seksualne usluge.

Makedonski i balkanski makro, nekrunisani "kralj prostitucije", Dilaver Bojku imao je u svojim noćnim barovima na raspolaganju blizu 3.000 žena koje su živele kao robinje, navodi se u izdanjima nekih crnogorskih listova.

Štampa opširno piše o hapšenju, kako navodi, kriminalca svetskog ranga, u petak u Ulcinju.
Albanac po nacionalnosti, makedonski državljanin, sa nadimkom Leku, bio je, kako se navodi, jedna od glavnih karika u prodajnom lancu žena na području Balkana, a otete i kupljene žene držao je u svojim klubovima po mestima zapadne Makedonije.

Sam Bojku je, prema medijskim informacijama, imao tri "prave" žene i veliki broj ljubavnica. Po svemu što je radio i kako je postupao sa ženama označen je i kao "car belog roblja".

Bojku, koji je jedan od najtraženijih kriminalaca, uhapšen je na terasi ulcinjskog kafe-bara "Kapetan Huk", pošto je u Crnu Goru stigao sa lažnim dokumentima, sa namerom da odmor provede u Domu penzionera i invalida rada u Ulcinju.

U crnogorskoj štampi je navedeno da je više žena koje su seksualno zlostavljane u barovima Bojkua spremno da svedoči na suđenju "kralju prostitucije".


vesti po rubrikama

^hronika

18:23h

"Car belog roblja" juče izručen makedonskim vlastima

18:32h

Beograd: Iz pritvora pušten Dragan Ninković-Prevara

18:40h

Uhapšen Nebojša Stanojević: Na EXIT sa 389 "eksera"

18:49h

Nataša Kandić: Ubili premijera iz straha od Haga

18:57h

Zaječar: Na granici rade organizovani kanali za trgovinu ljudi i narkotika

      


FastCounter by LinkExchange