[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 7. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Koncerti" u Dobrinjskoj ulici

Đavo je odneo šalu

Stanari traže pomoć od policije

Noćni koncerti pod prozorom, uz prateće muške i ženske vokale, postali su uobičajena pojava stanara Dobrinjske ulice.
- Čoveče, kao da živim na stadionu - kaže Dobrica Miljković, stanar Dobrinjske 8, i dodaje - Košarkaški teren koji se nalazi između moje zgrade i Učiteljskog fakulteta, tj. broja 8 i 10, je "slepo crevo" ove ulice skriveno od očiju prolaznika. Mladi "sportisti" koji oko ponoći posećuju ovaj haustor, takmiče se u ispijanju piva, pevanju i drže se one stare "Ko pre devojci njegova je".

Singe, kako ga oslovljavaju komšije iz milošti, za "Glas" kaže:
- Teren za košarku je napravljen pre 25 godina, kada sam se doselio kod supruge. Skoro svako veče igrao se basket, a sada je "kafana" na otvorenom zarasla u travuljinu - ozlojađeno priča Singe i dodaje - Nisu mi jasni ti mladi ljudi koji provode vreme po zabitima. Bio sam i ja mlad, ali nismo se skupljali u jazbinama da birtijamo. Eh, da samo birtijaju već se i drogiraju.
- Idi kod Andre jer se od njene terase najbolje vidi napušteni teren - dobacuje prolaznik, koji kako smo saznali živi u komšiluku.

Tragajući za istinom krenuli smo kod Andre, koja nam je izašla u susret. "Dođite večeras pa se uverite sami o čemu je reč" - kaže Andra, stanarka Dobrinjske ulice, na čijoj smo terasi proveli veče.
- Srče i špriceva ima na tone. Svake večeri urliču pijani i pevaju do zore. Stanari su pokušali lepo da im objasne da od njihove galame ne mogu da spavaju, ali takve reči koje su nam uputili nisam čula nikada u životu - kaže Andra, stanarka Dobrinjske 8 i dodaje - Da je vrag odneo šalu" pokazuje slika njihovih devojaka, koje "omamljene" ko zna od čega, defiluju u providnim dekolteima, tumarajući po mračnom dvorištu.

Gradimir Purić, stanar Dobrinjske 6 , kaže za "Glas" - Ubi'te me ako sam za godinu dana spavao pet - šest noći kao čovek. Zvali smo policiju, koja nam je izlazila u susret, ali sve je to "Kratkog daha". Nekoliko dana teren bude prazan kada koristimo svaki trenutak za odmor, da bi se pretvorio u budoar preko noći.

U. Simović


vesti po rubrikama

^Beograd

22:08h

Uoči Eho festivala: Stroga pravila za posetioce

22:16h

Građani Žarkova i dalje ne žele supermarket

22:23h

Muke stanara u Dobrinjskoj ulici: "Koncerti" u dvorištu

22:31h

Nova autobuska međunarodna linija agencije "Fudeks"

22:39h

Kulturna manifestacija u ulici Vuka Karadžića

22:47h

Pravilo o upotrebi grba i zastave grada

22:54h

Zašto tako, naopako: Dug put u "Jevropu"

23:02h

Otvorena izložba na Trgu Republike

23:10h

Dani Napulja u Beogradu

23:18h

Razvoj romskih medija

23:26h

Sindikalni jubilej u GSP-u

      


FastCounter by LinkExchange