[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 7. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Građani Žarkova i dalje ne žele supermarket

Spor se nastavlja

Povodom sukoba, koji traje već nedeljama, između građana beogradskog naselja Žarkovo i predstavnika supermarketa "Maksi" oko prostora na kojem treba da se izgradi novi supermarket, oglasio se i pokret "Otpor".

U saopštenju, koje je "Otpor" uputio medijima i nadležnima, stoji da je ova organizacija revoltirana neodgovornim ponašanjem nadležnih koji zanemaruju potrebe i mišljenja građana kojih se ovaj problem najviše I tiče. Članovi "Otpora" zahtevaju od nadležnih, da se ispitaju okolnosti pod kojim je kompanija "Delta M" dobila zemljište na korišćenje, kao i privremeno rešenje za gradnju objekta.

Po dokumentaciji koju poseduje "Otpor", od svih saglasnosti koje su neophodne za dobijanje dozvole za gradnju, "Delta M" je pribavila samo dve. Izvođač radova, koga je angažovalo ovo preduzeće, obavestio je građane da će im saobraćajna policija dati dozvolu za korišćenje novog parkinga, koji će biti izgrađen oko supermarketa, kao i da će zatvoriti ulicu za saobraćaj.

Problem koji se javio oko parking mesta, jeste to da su stanari okolnih zgrada platili svoja parking mesta kroz cenu stana, i prema tome niko im ta mesta ne može nasilno otuđiti - piše u saopštenju. Da podsetimo, građani su se u nekoliko navrata žalili nadležnim službama u nadi da će doći do rešenja sukoba, ali odgovor da je igralište na kome se gradi sporni objekat građevinsko zemljište nije nimalo umirilo strasti.

Do sada su nezadovoljni stanari više puta prekidali gradnju novog supermarketa tako što su rušili zaštitnu ogradu gradilišta i protestovali pred jakim policijskim snagama koje su obezbeđivale gradilište. NJihov revolt je takođe pojačan daljim tekstom saopštenja "Otpora" u kojem stoji da je kompanija "Delta M" uspela da 12. maja dobije privremeno rešenje za gradnju, a 13. maja stupa na snagu novi zakon o izgradnji, po kojem takvo rešenje nije moguće dobiti.

Kako će spor završiti, ostaje da se vidi, jer "Delta M" ne namerava da odustane od projekta, a građani od svog igrališta.

S. Obradović


vesti po rubrikama

^Beograd

22:08h

Uoči Eho festivala: Stroga pravila za posetioce

22:16h

Građani Žarkova i dalje ne žele supermarket

22:23h

Muke stanara u Dobrinjskoj ulici: "Koncerti" u dvorištu

22:31h

Nova autobuska međunarodna linija agencije "Fudeks"

22:39h

Kulturna manifestacija u ulici Vuka Karadžića

22:47h

Pravilo o upotrebi grba i zastave grada

22:54h

Zašto tako, naopako: Dug put u "Jevropu"

23:02h

Otvorena izložba na Trgu Republike

23:10h

Dani Napulja u Beogradu

23:18h

Razvoj romskih medija

23:26h

Sindikalni jubilej u GSP-u

      


FastCounter by LinkExchange