[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 6. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zaštita od opake bolesti traži se i na internetu

TARS podstiče e-kupovinu

Strah od zaraze virusom podstaknuo je pravi bum online kupovine u Kini. Najtraženiji su crtići, dezinfekcijone maramice i knjige, a išlo bi još bolje da više Kineza ima kreditne kartice.

Internet prodaja zabeležila je vrtoglavi rast od 60 posto na godišnjem nivou, a očekuje se da će do kraja godine dostići 80 odsto. Približno tri od pet kineskih surfera posetilo je sajtove namenjene online kupovini. Najtraženiji su crtaći, dezinfekcione maramice i knjige. Pojedini sajtovi čak su i udvostručili prodaju u odnosu na prošlu godinu, a očekuje se da će tokom meseca biti i onih koji će utrostručiti.

Rast bi verovatno bio i znatno veći da su kineski potrošači bolje opskrbljeni kreditnim karticama i da je online ponuda na oko hiljadu specijalizovanih sajtova bolje predstavljena. Ipak, šezdeset miliona surfera, koliko ih Kina trenutno ima, sve češće se okreću online kupovini i običnih, svakodnevnih stvari, poput guma za žvakanje, šampona i čajeva.

Prema procenama China Internet Network Information Center-a, online tržište nastaviće da raste, privlačeći stanovnike velikih gradova nižim cenama, brzom dostavom i drugim pogodnostima.Najpopularniji oblik plaćanja i dalje je dobra stara gotovina.

P. Bošković


vesti po rubrikama

^tehnologij@

14:52h

MTV u vodama mobilnih komunikacija

15:00h

Bluetooth i u automobilima

15:07h

Da li osoblje zadučeno za IT može da izbegne glavobolje

15:16h

Gugl u petoj brzini

15:25h

Filmovi koji nestaju

15:33h

Zaštita od opake bolesti traži se i na internetu

15:40h

Sliku svoju ljubim
   


     


FastCounter by LinkExchange