[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 5. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uzbudljiva sednica Skupštine grada

Pljušte smene i ostavke

Smenjeni Dragan Jočić, sa mesta potpredsednika Skupštine grada, i Nebojša Peruničić, sa mesta sekretara, a ostali članovi gradske vlade iz DSS-a u znak solidarnosti podneli ostavke

Dragan Jočić, član DSS-a, smenjen je juče većinom glasova sa mesta potpredsednika Skupštine grada. Za njegovu smenu, od 91 poslanika, glasalo je 65 odbornika, jedan je bio protiv, a uzdržanih nije bilo.

Na mesto novog potpredsednika gradske skupštine izabrana je, takođe, većinom glasova, Rebeka Božović, rođena Srbinović, član Liberala Srbije. Smenjen je i sekretar gradske skupštine Nebojša Peruničić, član DSS-a, a na njegovo mesto izabrana je Tamara Stojčević, dojučerašnji zamenik sekretara Skupštine grada.

Kao glavni razlog za smenu Jočića, Radmila Hrustanović, gradonačelnica, navela je da Dragan Jočić nije izvršavao obaveze koje su proistekle iz funkcije potpredsednika Gradske skupštine jer je, prema njenim rečima, bio zauzet obavezama u republičkom parlamentu, čiji je takođe, poslanik.

- Za ove tri godine nisam imala pomoć i podršku gospodina Jočića. Moji pokušaji da zakažem neke sastanke sa njim završavali su se neuspehom, jer se on opredelio za drugu vrstu posla - objasnila je svoje slaganje sa ovim predlogom gradonačelnica.

Nebriga o Beograđanima

Članovi Izvršnog odbora Skupštine grada iz DSS-a podneli su juče ostavke na funkcije članova IO Skupštine Beograda.
- Na ovaj čin smo se odlučili zbog bezrazložnog izazivanja sukoba već viđenom upotrebom neistine o navodnom neradu funkcionera DSS-a. Potpuno je očigledno da razlog stoji u odmazdi zbog nastojanja DSS-a da se u Narodnoj skupštini čuju svedoci i istina - rekli su na jučerašnjoj konferenciji za štampu DSS-a, članovi ove stranke. Oni su takođe ukazali da je ovim potezom jednostrano raskinut koalicioni ugovor o zajedničkom obavljanju vlasti u organima Grada, a da se pritom akteri ove odluke ni za trenutak nisu zabrinuli za Beograđane.

Članovi DSS-a istakli su da je razlog za ovakav potez DOS-ovih odbornika, ustvari, političke prirode i da je posledica događaja koji su se zbili pre desetak dana u Republičkoj skupštini.
- Ovde je reč o političkoj smeni i samovolji jednog čoveka, a to je Čedomir Jovanović, potpredsednik Republičke vlade, koji je ova razrešenja i pokrenuo, jer je Jočić pre desetak dana u Skupštini Srbije rekao da je on posećivao Šilerovu ulicu i Dušana Spasojevića u Centralnom zatvoru - rekao je Tomislav Bogetić, član DSS-a i gradski odbornik.

U svom obraćanju, Dragan Jočić je istakao da razlog za njegovu smenu nikako nije nerad i to što nije hteo da dolazi na sastanke, već to što je rekao u Republičkoj askupštini. Obraćajući se poslanicima DS-a, Jočić je rekao da pokojni premijer dr Zoran Đinđić sigurno ne bi dozvolio ovakav potez svojih kolega, jer je bio razuman političar koji je radio u interesu Beograđana.

Jočić je, takođe, istakao da je Čedomir Jovanović treći put prisutan na senici Skupštine grada, a da je takvih sednica dosad bilo 28.
- Jovanović je prisustvovao prvoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada, zatim je bio prisutan kada se glasalo o tome da Surčin dobije status opštine i danas kada treba mene da smeni - naglasio je Jočić.

U svom pokušaju da odbrani predlog za smenu Jočića, Nenad Bogdanović, predsednik gradske vlade, rekao je da se ovim potezom ne smenjuje DSS, nego potpredsednik Skupštine grada, i da nije Jočić DSS. On je pozvao članove DSS-a da i dalje ostanu u Skupštini grada i da gradska vlada nastavi sa timskim radom kao i dosad.

Gordana Matijašević, član DSS-a rekla je da ne može da veruje da se ovakva smena događa u gradskoj skupštini.
- Ima među nama ostrašćenih i posvađanih na ovaj ili onaj način, ali ovo što se danas događa je strašno. Stari Grci su govorili da politikom treba da se bavi čovek tek kad napuni 50 godina, a među nama ima onih koji se politikom na najvećem državnom nivou bave, a nemaju ni dovoljno godina ni dovoljno iskustva - zaključila je Matijašević.

O. N. S.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:14h

Uzbudljiva sednica Skupštine grada

22:21h

Oluja praćena obilnim padavinama izazvala saobraćajni kolaps u prestonici

22:28h

Akcija "Dajte krv…ali ne komarcima" u punom jeku

22:35h

Posle pojave salmonele u prebrancu "Maksipana": Zaraženima bolje

22:42h

Sugrađani ne štede na garderobi

22:49h

Povodom obeležja "Otpora" na protestima na Voždovcu

22:56h

Pomeren rok za naplatu Infostana

23:03h

Druženje u Ulici Vuka Karadžića

23:10h

Letnje sniženje za 100 proizvoda

      


FastCounter by LinkExchange