[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


GO G17 plus nezadovoljan zaključcima u "slučaju Opačić"

Imenovati novu radnu grupu

NOVI SAD - Gradski odbor G17 plus smatra da Skupština grada Novog Sada ne bi trebalo da usvoji zaključke Radne grupe po kojima je dodela zemljišta za izgradnju benzinske pumpe Nenadu Opačiću zakonita, pošto, kako su naveli u GO G17 plus, ovo skupštinsko telo nije uzelo u obzir postojeću dokumentaciju, izjave svedoka i radnika Zavoda za izgradnju grada na osnovu kojih se može izvući zaključak da je tokom licitacije bilo nezakonitih radnji.

Gradski odbor ove političke stranke preporučuje gradskoj skupštini da ponovo osnuje Radnu grupu, da imenuje druge članove i da Radnoj grupi da jasne smernice rada koje bi podrazumevale i uzimanje izjava gradskih funkcionera i radnika ZIG-a.

"Dužnost Radne grupe bila je da utvrdi radno-pravnu i političku odgovornost svih onih koji su učestvovali u dodeli zemljišta, ali ona to nije učinila. Radna grupa u obzir nije uzela ni zapisnik sa licitacije, ni izveštaj Nadzornog odbora, kao ni zaključke Upravnog odbora ZIG-a da se ubuduće licitacije održavaju u Plavoj sali Skupštine grada uz prisustvo policije.

Ništa od toga nije učinjeno, ali je Radna grupa poručila da interesi Grada i građana Novog Sada nisu povređeni", rekao je na konferenciji za novinare član Gradskog odbora G17 plus, Marko Krstin, ističući da "nije tačno da Radna grupa nije mogla da uzme izjave radnika ZIG-a i gradskih funkcionera, jer je svaki radnik organa grada, kada ga direktor ili skupštinsko telo pozove, dužan da podnese izveštaj o svom radu".

Obrazlažući tezu da je u dodeli gradskog građevinskog zemljišta Nenadu Opačiću, za izgradnju benzinske pumpe, oštećena imovina grada, Krstin je rekao: "Razlika između cene koju je Opačić ponudio i cene koja je, da nije bilo pritisaka, mogla biti izlicitirana predstavlja štetu koju neko mora da plati".

N. Ć.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:45h

GO G17 plus nezadovoljan zaključcima u "slučaju Opačić"

15:53h

Završavaju se radovi u Zmaj Jovinoj i Dunaskoj ulici

 
     


FastCounter by LinkExchange