[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Suđenje grupi optuženoj za trgovinu belim robljem

Moldavke: Geza
nije impotentan

BEOGRAD - Suđenje grupi Milivoja Zarubice (37) iz Medveđe, optuženima da su bili deo organizovanog lanca koji se bavio ilegalnim prebacivanjem moldavskih državljanki za Italiju radi prostitucije, na kome su svedočile oštećene Moldavke juče je bilo zatvoreno za javnost.

Pod optužbom da su učestvovali u ilegalnom prebacivanju jedanaest Moldavki za Italiju, starih od 14 do 21 godine, na optuženičkoj klupi nalaze se Stanko Savanović Geza, Zvezdan Stanković Čeda, Miroljub Radivojević Bata i Radovan Mrvović Rale iz Pančeva i blizanci Dragan i Zoran Tomićiz sela Piroman kod Obrenovca.

Montirani svedok u slučaju "Pauk"

Prvooptuženi Savanović juče je zatražio izuzeće zamenika tužioca Nebojše Maraša, jer je, kako tvrdi, bio "sa njim u igri" u slučaju grupe "Pauk", ali je njegov zahtev odbijen.
Savanović tvrdi da je Maraš bio angažovan od strane DB-a u procesu protiv grupe "Pauk" i priznao da je on bio namešteni svedok na suđenju Jugoslavu Petrušiću, Milovanu Pelemišu, Branku Vlači, Slobodanu Orašaninu i Radetu Petroviću, koji su bili optuženi za špijunažu u korist francuske obaveštajne službe, ubistva dva Albanca, a bivši savezni sekretar za informisanje Goran Matić teretio ih je i za pripremu atentata na Slobodana Miloševića. Ova grupa oslobođena je optužbi za špijunažu i ubistvo, a osuđeni su samo za iznudu. Savanović je juče otkazao punomoćje svom advokatu, optužujući ga da radi za Milivoja Zarubicu.

Milivoje Zarubica, vlasnik srušenog motela "Sveti Nikola" na Vidikovcu, pod istragom je zbog sumnje da je bio organizator prodaje Moldavki, a zbog sumnje da je posredovao u prostituciji policija traga i za Aleksandrom Putnikom (30) iz Bugojna. Ova grupa otkrivena je u januaru, kada je jedna Moldavka pobegla iz Savanovićevog stana u Ulici Ilije Stojadinovića 53/5, u Filmskom gradu, u kome je bila zatočena. Devojka je uz pomoć vezanih čaršava iskočila kroz prozor, pala na ulicu i zadobila teže povrede.

U Okružni sud juče su iz Moldavije doputovale dve devojke koje su u toj zemlji smeštene u Ženskoj kući.
Moldavka A. T. izjavila je juče da su je Savanović i Putnik od 18. decembra prošle do 12. januara ove godine držali zatvorenu u stanu u Filmskom gradu, gde su je naizmenično silovali, dok je njena sunarodnica S. M. optužila samo Savanovića. Za ostale optužene, izjavile su da ih ne poznaju.

Savanović je na prethodnom suđenju priznao samo da je krajem prošle godine iznajmio stan u koji su kasnije stizale Moldavke, ali je porekao da je silovao dve devojke, pošto je impotentan. Veštaci su međutim demantovali njegovu tvrdnju da je težak invalid, zbog ranjavanja u stomak i genitalije. Suđenje je odloženo za 5. septembar, kada bi trebalo da budu saslušane ostale Moldavke.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

18:12h

Tragičan ishod ljubavne veze u Leskovcu

18:20h

Osuđen "hajduk" iz Bijelog Polja

18:28h

Suđenje grupi optuženoj za trgovinu belim robljem

18:48h

Uroševac: Varao na prodaji kuća

      


FastCounter by LinkExchange