[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Alija Balijagić (43) dobio sedam godina i 10 meseci

Osuđen "hajduk" iz Bijelog Polja

UŽICE - Alija Balijagić (43) iz bijelopoljskog Banjeg Sela osuđen je prekjuče u Okružnom sudu u Užicu na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina i 10 meseci zbog više krivičnih dela razbojništva i teških krađa, a njegova prijateljica i saučesnica Azra Hajrović (33) iz Bijelog Polja osuđena je na sedam meseci zatvora.

Sud je utvrdio da je Balijagić, ili "hajduk iz Bijelog polja", kako su ga tokom prošlogodišnje hajdučije na području tromeđe nazvali neki mediji u novembru prošle godine u pribojskom selu Donje Babine opljačkao domaćinstvo Milje Spajić, a potom u selu Vranjevina na Zlatiboru pretukao i opljačkao Milana Kutlešića. Nedugo zatim, Alija i Azra stigli su u Čačak, gde su nakon kraćeg boravka sa jednim taksistom krenuli nazad prema zlatiborskom selu Rutoše. U blizini ovog sela Balijagić je opljačkao i taksistu, ali je nekoliko sati kasnije ostao bez "verne ljube" koju je uhapsila pribojska policija.

Nastavljajući razbojnički put, Balijagić je 2. decembra provalio u jednu kuću u pribojskom selu Her Goleši, oteo automatsku pušku i sto metaka. Nedugo potom je uhapšen.

Protiv Balijagića se vodi i krivični postupak u Bijelom Polju zbog sumnje da je i na području ove opštine počinio više razbojništava. U njegovom kriminalnom dosijeu stoji da je već proveo sedam godina u zatvoru zbog razbojništava i teških krađa.

Z. Š.


vesti po rubrikama

^hronika

18:12h

Tragičan ishod ljubavne veze u Leskovcu

18:20h

Osuđen "hajduk" iz Bijelog Polja

18:28h

Suđenje grupi optuženoj za trgovinu belim robljem

18:48h

Uroševac: Varao na prodaji kuća

      


FastCounter by LinkExchange