[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uklanjanje lokala kod Plavog mosta u poodmakloj fazi

Srušen svaki drugi objekat

Zoran Matijašević, vlasnik štamparije, koji je dobio rešenje da svoj objekat ukloni u roku od 24 sata poručuje: Braniću svoje, makar i krv pala

Pustoš i ruševine u Ulici Vojislava Ilića nekoliko nedelja posle burnih protesta vlasnika lokala, koji se nalaze u delu od Plavog mosta, prema naselju Medaković. Posle pokušaja da spreče uklanjanje svojih objekata, mnogi od ovih preduzetnika kao da su ustuknuli od daljih napora da spreče ono što je sad već postalo izvesno. Nekoliko desetina lokala dosad je srušeno, a izvršna rešenja o uklanjanju svakodnevno se dele vlasnicima objekata.

Nekoliko dana žestokih demonstracija ispred zgrade opštine Voždovac, protiv rušenja lokala, pre oko mesec dana, uzdrmalo je čitav grad. Tada su na nogama bili svi gradski i opštinski čelnici, zakon je po jednoj strani nalagao rušenje, a vlasnici su smatrali suprotno. Bageri su uradili svoje, na mestu nekadašnjih prodavnica, pekara i zanatskih radnji, zidovi koji su pali ne temelje objekata. Polovina od broja tamošnjih objekata je srušena, a šut kazuje da su na istom mestu donedavno bili lokali u funkciji.

Ipak, neki od tamošnjih malih preduzetnika ne mogu da se pomire sa odlukom i načinom rušenja objekata. Zoran Matijašević, vlasnik štamparije "Matija", u Ulici Borivoja Stevanovića, koja je paralelna sa Vojislava Ilića, pokazao nam je izvršno rešenje o rušenju u kome piše da je obavezan da svoj objekat ukloni u roku od jednog dana.

Da li neko može da mi kaže po kom zakonu može nekome da se naredi da ukloni lokal od stotinu kvadratnih metara za samo jedan dan. U štampariji imam mašine koje koštaju oko 150 hiljada evra. Spreman sam da napustim lokal, ali potrebno mi je vreme da iznajmim novi objekat. Pokušao sam da iznajmim prostor za rad, ali teško ko se odlučuje da izda lokal za potrebe štamparije. Ako pokušaju da, zajedno sa lokalom unište opremu od koje živim, biću primoran da branim svoje, svim sredstvima. Spreman sam da platim svojom krvlju - poručio je Zoran Matijašević.

Vlasnik susednog lokala, ribarnice, je Milisav Milosavljević koji tvrdi da je dozvolu sa svoj objekat dobio još 1991. godine.
- Prvobitna odluka nove vlasti bila je da se uklone lokali koji se nalaze u Ulici Vojislava Ilića, ali na jednoj od sednica SO Voždovac, naprasno je odlučeno da se uklone lokali koji se nalaze u Ulici Borivoja Stevanovića. Tvrdim da je prekršen zakon, ali nas niko ne pita - rekao nam je Milosavljević.

M. Radulović


vesti po rubrikama

^Beograd

20:34h

Sa sednice IO Skupštine grada: Bolje parkiranje u centru grada

20:41h

Raspisan javni konkurs za 20 novih trolejbusa

20:48h

Zasad bez reagovanja povodom teksta o remontu 22 tramvaja

20:56h

Osnovci leto provode u Dečjem kampu na Adi Ciganliji

21:03h

Na gradskim pijacama: Ošinuli seljaka po džepu

21:12h

Zoran Đinđić i srpski ustanici dobiće spomen obeležja

21:19h

Uklanjanje lokala kod Plavog mosta u poodmakloj fazi

21:27h

Otvoren novi diskont u Skojevskom naselju

21:35h

U opštini Čukarica postavljen pano za obaveštenja

21:43h

Otvaranje Narodne kuhinje u Grockoj

21:50h

Predviđena neobična zabava u klubu "Bus"

      


FastCounter by LinkExchange