[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 7. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sa jučerašnje sednice Izvršnog odbora Skupštine grada

Bolje parkiranje u centru grada

Izabrana ponuda za nabavku 68 autobusa, a privatnicima dodeljene još tri linije

Ukoliko Skupština grada danas prihvati predlog odluke o javnim parkiralištima, koji je juče usvojila gradska vlada, problem parkiranja automobila u centru grada, prema rečima Zorana Rubinjonija, člana gradske vlade, mogao bi brzo da bude rešen.

Ovom odlukom je, naime, predviđena podela parking mesta na zone, u kojima će biti različito vremensko ograničenje parkiranja, kao i cene. Zone će biti obeležene odgovarajućom signalizacijom, a moći će da ih koriste građani i firme.

- Novina je uvođenje povlašćenih kategorija u određenim zonama, koje će dobijati parking kartu, ali neće, kao dosad, moći da preprekama zauzimaju ta parking mesta - rekao je Rubinjoni i dodao da će parkirališta sa rezervacijom imati status komunalne takse.

Plaćanje će se obavljati kupovinom parking karata u specijalizovanim automatima, na kioscima i preko mobilnih telefona, a ovlašćeni kontrolori biće zaduženi za sprovođenje novog parking režima .

Kazne za nepropisno parkiranje biće od 1.000 do 10.000 dinara za fizička lica, i od 5.000 do 50.000 dinara za pravna lica, a ako Grad usvoji ovu odluku, počeće da se primenjuje 60 dana posle stupanja na snagu.

Članovi gradske vlade su juče izabrali najpovoljnije ponude za nabavku 40 gradskih solo autobusa, 16 zglobnih prigradskih autobusa i 12 prigradskih solo autobusa za potrebe preduzeća "Lasta". Prema odluci nadležne komisije, preduzeće "Ikarbus" a.d. iz Zemuna dalo je najbolje ponude za sve tri vrste autobusa, čija je ukupna vrednost 478.550,116 dinara.

Samo privatni prevoznici "Nar turs" i "Sretenović trans" su juče dobili pravo da zaključe ugovor za prevoz putnika na linijama 33 i 79, odnosno 93.

- Od prijavljenih 10 prevoznika, prema izveštaju komisije zadužene za ustupanje prava prevoza na gradskim i prigradskim linijama, samo ovi prevoznici su ispunili uslove konkursa. Po njihovom ponašanju, nepotpunoj dokumentaciji i velikom kašnjenju na otvaranje ponuda, videli smo da smo ipak bili u pravu što je prethodni konkurs bio toliko strog - zaključio je Nenad Bogdanović, predsednik gradske vlade.

A. Klarić - O. Slavković


vesti po rubrikama

^Beograd

20:34h

Sa sednice IO Skupštine grada: Bolje parkiranje u centru grada

20:41h

Raspisan javni konkurs za 20 novih trolejbusa

20:48h

Zasad bez reagovanja povodom teksta o remontu 22 tramvaja

20:56h

Osnovci leto provode u Dečjem kampu na Adi Ciganliji

21:03h

Na gradskim pijacama: Ošinuli seljaka po džepu

21:12h

Zoran Đinđić i srpski ustanici dobiće spomen obeležja

21:19h

Uklanjanje lokala kod Plavog mosta u poodmakloj fazi

21:27h

Otvoren novi diskont u Skojevskom naselju

21:35h

U opštini Čukarica postavljen pano za obaveštenja

21:43h

Otvaranje Narodne kuhinje u Grockoj

21:50h

Predviđena neobična zabava u klubu "Bus"

      


FastCounter by LinkExchange