[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 21. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bivši upravnik CZ-a o posetama Jovanovića

Čeda ulazio bez evidencije

BEOGRAD - Dragiša Blanuša, bivši upravnik CZ, nije juče mogao da potvrdi, ali ni da demantuje, da je Čedomir Jovanović u Okružnom zatvoru posećivao Dušana Spasojevića. "Spasojević je bio u zatvoru od 3. maja 2001 do 7. septembra a ja sam na čelu CZ bio do sredine jula te godine. Nakon toga CZ je bio bez upravnika sve do oktobra, kada je na to mesto postavljen Velimir Vidić" - izjavio je Blanuša na konferenciji u Okružnom zatvoru, navodeći da posle odlaska nije mogao da zna ko sve dolazi u CZ.

"Jovanović jeste dolazio u zatvor dok sam bio upravnik ali zbog Slobodana Miloševića i tada nije posećivao Spasojevića" - rekao je Blanuša. On je naveo i da se, bez obzira na stroga pravila, dešava da se u CZ ulazi bez evidencije na prijemnom. "Ne postoji službena beleška o svakoj poseti Jovanovića" - rekao je Blanuša. I novinari, koji su juče prisustvovali konferenciji za štampu, nisu na ulazu ostavili dokumenta već su samo sprovedeni do kancelarije upravnika.

Nisam moron da neradim raport

"Nisam moron pa da svom radniku naredim da preda raport Jovanoviću" - izjavio je Dragutin Jadranin, načelnik Petog odeljenja CZ-a. "Sve što su Banđur i Terzić izjavili su laži. Banđur je ljut zbog toga što je izbačen iz stana od 130 kvadrata u kome je živeo sam, a Terzić jer je prebačen u KPZ Požarevac"- rekao je Jadranin.

"Jovanović je bio zadužen za praćenje Miloševićevog stanja. Bio je u CZ one večeri kad je Milošević uhapšen, dana kad je isporučen za Hag kao i nekoliko puta pre toga, čak i one večeri kad je Milošević bio prebačen na VMA" - rekao je Blanuša navodeći da su se te posete odvijale u njegovoj kancelariji i da Jovanović nije bio u Miloševićevoj ćeliji.

Aleksandar Jovanović,, sadašnji upravnik Okružnog zatvora, naveo je da nije razgovarao sa Slavomirom Banđurom i Novakom Teržićem o njihovom istupanju u javnosti. "Ne želim da vodim istragu, ali će oni zbog toga sigurno biti kažnjeni jer niko od službenih lica ne može da daje izjave bez saglasnosti ministra" - rekao je Jovanović. On je rekao da ne zna da je ministar Batić za Banđura rekao da je džeparoš, koji je osuđivan. "To nije rekao niko iz ove zgrade. Protiv njega su četiri puta bile podnete prekršajne prijave zbog ugrožavnja reda, nasilničkog ponašanja tuče i jer nije prijavio promenu boravka" - rekao je Jovanović, navodeći da Banđur nikada nije bio osuđivan.

T. M. S.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Bivši upravnik CZ-a o posetama Jovanovića

17:15h

Odbori za bezbednost i pravosuđe u ponedeljak o optužbama za veze sa zemunskim klanom

17:20h

Predsednik Četvrtog opštinskog suda tvrdi: Šiptar i Luković pušteni bez razloga

17:35h

Odobren tekst Solunske agende za zapadni Balkan

17:50h

Marović o očekivanjima od samita u Solunu

17:55h

Ljajić kritikuje tužilaštvo Haškog tribunala

18:00h

Predlog zakona o zastavi SCG još nije završen

18:10h

Posle zahteva za uključenje SCG u bezbednosne projekte

18:20h

Gordana Čomić optužila DSS: Kampanja protiv Zorana Đinđića

18:25h

Borislav Pelević se odrekao imuniteta

19:00h

Skupština SCG usvojila više zakona o kreditima

      


FastCounter by LinkExchange