[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 21. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privrednici iz Katalonije zainteresovani za saradnju

Španci merkaju "Filipa Kljajića"

U veletrgovini "Boada" zainteresovani i za privatizaciju

U poseti Fabrici za proizvodnju galovih lanaca "Filip Kljajić" protekle nedelje bila je delegacija privrednika iz Španije, koja je zainteresovana za kupovinu galovih lanaca kragujevačkog proizvođača.
- Reč je o predstavnicima veletrgovine "Boada" iz Katalonije - kaže za "Glas" direktor Milica Andrejević i dodaje da su razgovorima prisustvovali i menadžeri njihovog predstavništva KAIROS u Milanu. Već krajem meseca, kaže Andrejevićeva, trebalo da budu potpisani ugovori zahvaljujući kojima bi se pokrenula proizvodnja u "Filipu Kljajiću".

- Svakodnevno imamo posete i pozive nekadašnjih partnera iz zemlje i inostranstva, a poslovali smo sa sedamdesetak država sveta i ma koliko bio težak oporavak našeg preduzeća, verujem da će se "Filip Kljajić" uskoro vratiti na svetsko tržište - kaže naša sagovornica i dodaje da je firma iz Španije zainteresovana i za privatizaciju i da postoji mogućnost da postane strateški partner kragujevačkog proizvođača galovih lanaca.

U ovom preduzeću u toku je realizacija strateške konsolidacije i restruktuiranja, prema kojem je od nekadašnjih 1.760 ostalo da radi 930 radnika. Prema rečima direktorke Andrejević do 26. juna očekuje se da Ministarstvo za rad i socijalna pitanja uplati sredstva za drugu ratu na ime otpremnina, tako da bi i taj deo socijalnog programa uskoro trebalo da bude završen. Od 792 radnika, koji su obuhvaćeni socijalnim programom, 565 se odlučilo za opciju od po 6.000 dinara po godini radnog staža, a 124 za isplatu deset prosečnih mesečnih zarada.

Putem Fonda za razvoj i sredstava subvencije za 2003. godinu, preduzeću je u periodu od januara do maja ove godine odobren kredit od 10 miliona dinara za pokretanje proizvodnje, a u ministarstvu za privredu i privatizaciju, na ime subvencija, donet je zaključak o izdvajanju još tri miliona dinara. Ta sredstva koristiće se za dobijanje kredita za ulaganje u opremu i proizvodnju.

B. Kuljanin


vesti po rubrikama

^Kragujevac

15:31h

Privrednici iz Katalonije zainteresovani za saradnju

15:40h

Uspešan susret nemačkih i srpskih biznismena

15:49h

Jubilej kragujevačke Direkcije za urbanizam i izgradnju

15:57h

Nagrađeni radnici dva komunalna preduzeća

16:05h

Po prvi put u Kragujevcu: "Domanovićevi dani satire"
        


FastCounter by LinkExchange