[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 21. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Incidenti na referendumu u Boranki

Staro rukovodstvo zauzelo fabriku

BOR - Na nedavnom referendumu radnika Fabrike za izradu zaštitne obuće "Boranka" u Boru, od 280 zaposlenih 158 se izjasnilo za uvođenje stečaja u nadi da će, prema novom zakonu, iz tog stanja otići u plodnu privatizaciju. Referendum u "Boranki" ipak je u senci nemilih događaja koji u fabrici traju skoro nedelju dana.

Naime, bivše rukovodstvo fabrike iniciralo je među zaposlenima u to vreme potpisivanje zahteva za razrešenje Skupštine preduzeća i Upravnog odbora čemu se odazvalo preko 150 radnika.

Upozorenje partnerima

Upravni odbor "Boranke" upozorio je poslovne partnere tog preduzeća da ne sklapaju eventualne ugovore sa sadašnjim vlasnicima pečata jer, prema njihovoj oceni, reč je o zloupotrebi zbog koje će neko snositi posledice.

Tada je postavljeno drugo obezbeđenje, radnici su prestali da dolaze na posao, a novopostavljeno rukovodstvo na čelu sa bivšim direktorom Zoranom Miljkovićem i rukovodiocima pravne službe, komercijale i prodaje, kazali su da na posao dolaze kako bi pripremili neophodnu dokumentaciju za stečajni postupak.

Direktor Miroljub Milivojević međutim tvrdi da je grupa od četrdeset ljudi upala njegovu kancelariju i oteli mu pečat preduzeća.
- Da im nisam dao pečat verovatno bi me linčovali, rekao je za "Glas" Milivojević.

Predsednik Upravnog odbora Rade Spasovski napominje da će ova neprijatna dešavanja svoj epilog imati na sudu pošto je protiv 18 lica podneta krivična prijava zbog otimanja žiga Boranke.
Suprotna strana negira optužbe na njihov račun uz napomenu da se pečati nalaze u fioci direktorove kancelarije.

S. Trifunović


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

16:21h

Incidenti na referendumu u Boranki

16:30h

Zaječar: Tužili firmu - ostali bez plate
   


     


FastCounter by LinkExchange