[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 21. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Echo festival na Lidu od 10. do 13. jula

Bezopasan za ptice

Zvučnici će biti okrenuti ka Pančevu i reci, a ne ka Zemunu

BEOGRAD - Echo festival koji će se ove godine održati od 10. Do 13. Jula, a pretenduje da postane tradicionalna manifestacija, predstaviće našoj publici neke od svetski popularnih bendova kao što su Sonic Youth, Morcheeba i Burning spear. Prema pisanju "Indipendenta", Echo je zauzeo 23. mesto na svetskoj listi festivala. Sonic Youth će ove godine svirati samo u dva grada u Evropi - u Helsinkiju i Beogradu.

Udruženje ljubitelja ptica je u više navrata upozoravalo na to da će retke vrste koje su naseljene na Ratnom ostrvu biti ugrožene zbog glasne muzike i mnogo ljudi koji će tamo boraviti ta četiri dana. Udruženje je navelo da će organizatori nelegalno uzurpirati tu teritoriju, ali Olivera Zekić, zadužena za odnose s javnošću, tvrdi da je potpisan ugovor sa SO Zemun i da je Lido, taj deo Ratnog ostrva, zakupljen, kao i da su svi papiri legalni. Lido ima 9,3 hektara, a celo ostrvo 158 hektara. Lido spada u treću zaštićenu zonu u kojoj su se do sad posetioci samo kupali, a od sad će tamo moći da se organizuju različiti kulturno-umetnički sadržaji.

Cene

Festival će počinjati u 18 časova, a trajaće do sedam ujutro. Karte se već prodaju po 1.500 dinara za sva četiri dana, a 750 dinara po danu. Te cene će važiti do 1. jula, a posle će se prodavati samo dnevne ulaznice. Na samo veče će moći da se kupe karte po ceni od 1.000 dinara.

Hoćemo da pretvorimo Lido u obeležje Zemuna i Beograda koje će biti poznato u svetu. Nećemo da sto bude samo ovaj festival, već želimo da to bude nešto kao beogradski Hajd ili Central park. Planiramo da se tu održe još neki manji festivali, ali i svirke domaćih bendova u različito doba dana, objašnjava za "Glas" Olivera Zekić.

Ona napominje da je uloženo dosta novca u infrastrukturu ostrva - napravljen je dvostruki pontonski most koji je koštao 50.000 evra i zamenjena je stara vodovodna cev (300.000 dinara). Ostrvo je bilo zapušteno, pa je odatle odneto 10 tona raznog smeća, naneto je 10 tona peska i napravljeni su novi tuševi, a od ove godine tu će prvi put biti organizovane spasilačke službe. Dolazak na Lido će biti besplatan.

Festival će obezbeđivati 500 pripadnika firme "Ineks", policija, rečna policija, vatrogasci, klinika "Anlave", a pontonski most je u nadležnosti Vojkse SCG. Oko mesta gde će se održati koncerti biće ograda od dva metra, a događaj će biti udaljen od šume jedan kilometar.

Zvučnici neće biti okrenuti ni ka Zemunu ni ka šumi koja je druga zona zaštite, nego ka reci i Pančevu, tako da muzika neće ugroziti ptice, niti će smetati stanovnicima, navela je Olivera Zekić.

M. Bjelovuk


vesti po rubrikama

^društvo

16:11h

Echo festival na Lidu od 10. do 13. jula: Bezopasan za ptice

16:20h

Za đake koji su položili kvalifikacioni ispit: Želje se primaju do 23. juna

16:32h

U ponedeljak počinje prijavljivanje za upis na Novosadski univerzitet

16:40h

Tomica Milosavljević: Reforme u zdravstvu zavise od građana

16:49h

Reagovanje: Ustavna komisija nije tražila novac

16:55h

Novosadska TV Apolo prekinula juče program

17:03h

Advokat NIN-a odbacio navode tužbe Vladimira Popovića Bebe

17:12h

Čelnici "devedesetdvojke" odgovaraju na optužbe liberala Boška Ničića

17:20h

Džef Loun, šef delegacije MKCK: Presušuju donacije

      


FastCounter by LinkExchange