[an error occurred while processing this directive] 

 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 20. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Telekom Srbija" šalje nove račune za telefone

Zatezna kamata od 21. u mesecu

Za neplatiše isključenje od 5. do 10. u narednom mesecu

BEOGRAD - Kompanija "Telekom Srbija" počela je od aprila da građanima dostavlja u sanduče kovertirane telefonske račune na novim obrascima za područje centralne Srbije, opštine Kraljevo, Kruševac, Kragujevac, Jagodina, Užice i Čačak, a u Vojvodini na teritoriju opštine Pančevo.

Od maja novi obrazac za račun stigao je i na adrese korisnika u Beogradu, Valjevu, Šapcu, Požarevcu i Smederevu. U sledećoj fazi, u julu, "pokriće" se Vojvodina i niški region.

Novi telefonski račun ima tri dela. Na prvom su identifikacioni i adresni podaci klijenta, period na koji se račun odnosi, šifra korisnika, broj fakture, datum izdavanja, a "Telekom" uvodi i jedinstveni matični broj, odnosno PIB broj za poslovne korisnike. Na srednjem delu je specifikacija kompletnih usluga i servisa, sa iznosom i rokom za plaćanje. Tu su i podaci o korisničkom servisu, kojem pripada broj i napomena u kojoj se kompanija zahvaljuje korisniku što redovno izmiruje račune ili ga opominje na rok plaćanja. Treći deo računa je priznanica za plaćanje, opremljena bar kodovima i "OCR" zapisom, kojom pretplatnici plaćaju račun.

Ukida se usluga "naplata na domu", odnosno plaćanje telefonskog računa poštaru, prilikom uručenja, sem za teritoriju opštine Niš, gde će to biti praktikovano, ali za dva meseca.

Na poleđini računa je specifikacija usluga kao i podaci o ceni impulsa, novim uslugama, podsećanje na rokove.
Za mesec do dva "Telekom" će početi da šalje i specifikacije poziva, ali samo onim korisnicima čiji su brojevi na digitalnim centralama. Do sada, ukoliko je korisnik želeo listu poziva koje je zvao, morao je da plati iznos u visini mesečne pretplate.

Cilj novih računa je detaljniji uvid u usluge koje su građani koristili, plaćanje na jednom mestu za nekoliko brojeva istog korisnika, tačnost podataka, otklanjanje mogućnosti pogrešnog knjiženja.

Novi obračunski period je, umesto od 22. do 22. sledećeg meseca, od 1. do 1. u narednom mesecu. Računi se dostavljaju od desetog, a pomeren je i rok za plaćanje, koji je sada dvadeseti dan u mesecu. Međutim, računi su ovog meseca kasnili, pa su, na primer u Beogradu, počeli da stižu od 12. juna, a u opštinu Zemun, stigli su tek juče. Samim tim, građanima ostavljen rok za plaćanje, manji od deset dana, a zatezna kamata se računa od 21. pa do dana kada se izmiri račun. U slučaju da korisnik i dalje ne plati svoj telefonski račun, uslediće isključenje, i to od 5. do 10. narednog meseca. Uvode se opomene za građane, koje bi trebalo da stižu, počev od 25. u mesecu, radi podsećanja na dugovanja.

A. Matić


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:18h

Sindikat EPS-a najavljuje radikalne mere i nestašicu struje

16:29h

"Telekom Srbija" šalje nove račune za telefone

16:35h

Đelić pozvao poslanike DOS-a da dođu na glasanje u Skupštinu SCG

16:43h

Duvanske kompanije BAT-a i JTI zatvaraju fabrike

16:51h

Vlada Srbije uputila Skupštini predlog izmene više zakona

16:59h

Božidar Đelić: Finansiranje deficita i deviznom štednjom?

17:07h

Šta predviđa plan poslovanja ŽTP "Beograd"

17:16h

Carina ostaje ista
   


     


FastCounter by LinkExchange