[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na sastanku u Arilju nije dogovorena otkupna cena maline

Blokade puteva i pruga od nedelje

Proizvođači ne daju maline jeftinije od evra za kilogram, a otkupljivači se još ne izjašnjavaju o ceni

ARILJE - Ni na jučerašnjem sastanku u Arilju, kome su uz Vanju Škobića, savetnika u kabinetu predsednika Vlade Srbije, prisustvovali predstavnici Unije proizvođača jagodičastog voća iz Arilja i Zemljoradničke zadruge "Arilje" kao najvećeg otkupljivača malina, nije postignut dogovor o otkupnoj ceni maline za rod 2003. godine. Predstavnici proizvođača ostali su pri stavu da malinu neće prodavati po ceni nižoj od jednog evra za kilogram, dok se od otkupljivača nije ni čuo predlog o mogućoj otkupnoj ceni.

- Dogovora nema i nama ne preostaje ništa drugo nego da od nedelje pristupimo blokadi puteva i pruga širom Srbije, gde god imamo naša udruženja. Ispod evra za kilogram malinu ne damo i tu ustupaka nema - izjavio je "Glasu" posle sastanka Dragiša Terzić, predsednik Unije proizvođača jagodičastog voća.

Savetnik u kabinetu predsednika Vlade Srbije juče je u Arilju izjavio da "Vlada Srbije ni prethodnih godina nije utvrđivala otkupnu cenu maline, niti će to činiti ove godine". Savetnik Škobić predložio je da se u što skorije vreme, ako je moguće i do nedelje, u Zajednici za voće održi sastanak otkupljivača odnosno prerađivača maline, i da se na tom sastanku dogovori jedinstvena otkupna cena maline za čitavu Srbiju. Predstavnici Unije proizvođača juče su izjavili da će čekati do nedelje, ali, ako do sastanka ne dođe, i ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, blokada pruga i puteva je neminovna.

Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^vesti

18:35h

Na sastanku u Arilju nije dogovorena otkupna cena maline

18:43h

Počela lustracija u pravosuđu

18:51h

Donji Ljubeš kod Aleksinca zatrpan žabama

19:00h

Pomen u Hilandaru kralju Aleksandru

19:09h

Neženje iz Turekovca iščekuju devojke iz Ukrajine

19:17h

EPS organizuje seminar za svoje službenike
   


     


FastCounter by LinkExchange