[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zaposleni u Gradskoj upravi nezadovoljni zaradom

Traže pomoć od 15.000 dinara

NOVI SAD - Sindikalna organizacija Gradske uprave Novog Sada od Izvršnog odbora Grada zahteva da svim zaposlenim u Gradskoj upravi hitno isplati jednokratnu humanitarnu pomoć u iznosu od 15.000 dinara, a da se dosadašnji varijabilni deo zarade, koji iznosi i do 50 odsto, ubuduće isplaćuje kao redovna naknada za rad. Osim toga sindikalci od gradske vlade zahtevaju da se svakog meseca do kraja godine zaposlenima isplaćuje jednokratna pomoć u visini od 5.000 dinara na ime poboljšanja životnog standarda radnika i njihovih porodica.

Ovakvi zahtevi su usledili nakon što je sindikalna organizacija razmatrajući položaj zaposlenih u Gradskoj upravi konstatovala da su njihove zarade znatno niže od proseka u vanprivredi grada. Naime, prosečna zarada u vanprivredi grada iznosi 13.528 dinara, dok je zarada radnika u Gradskoj upravi 6.237 dinara za nižu i 11.747 dinara za visoku stručnu spremu.

Sindikalci poručuju da će sastanke držati svakodnevno do ispunjenja njihovih zahteva, odnosno do dogovora sa Izvršnim odborom grada.

N. Ć.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:29h

Zaposleni u Gradskoj upravi nezadovoljni zaradom

15:37h

Kontrola oranica zasejanih u Vojvodini

15:45h

Lista prioriteta za daljinski sistem grejanja

15:56h

Inicijativa za vanredne izbore u Vojvodini

 
     


FastCounter by LinkExchange