[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradska toplana obeležila tri decenije rada

Grejanje neće poskupeti

NIŠ - Tri decenije Gradske toplane iz Niša obeleženo je svečanim priključenjem toplane "Krivi vir" na gas. Priključenjem najveće niške kotlarnice na gas, izbećiće se ubuduće zagađivanje vazduha, a grejanje polovine sadašnjih korisnika biće daleko pouzdanije.

Poslednje tri godine obeležile su velike investicije u toplifikaciji Niša. Zamenjeni su kilometri glavnog toplovoda i rekonstrukcija podstanica u gradu. Zahvaljujući donacijama Nemačke banke za pomoć Srbiji, koja bi u trogodišnjem aranžmanu trebalo da uloži oko 10 miliona evra, Gradska toplana iz Niša ambiciozno ulazi u razvoj i proširenje svoje mreže korisnika. Sada je na centralno grejanje priključeno više od 20.000 korisnika i 1.500 preduzetnika na milion po kvadratnih metara.

- Planirano je da sa sadašnjih 30 odsto pokrivenosti grada do 2008. godine na daljinsko grejanje bude priključeno pola grada. Grejanje neće u skorije vreme da poskupi, ali jedan od uslova za donacije je bio da se privilegija daljinskog grejanja tretira po komercijalnim, a ne socijalnim principima - rekao je direktor Gradske toplane Dragan Samenković.

Čelnici Gradske toplane saopštili su da se nastavlja rekonstrukcija toplovoda i podstanica i izgradnja toplane "Apelovac", a do kraja godine treba očekivati da i toplana "Jug" pređe sa mazuta na gas.

D. S.


vesti po rubrikama

^Niš

15:34h

Gradska toplana obeležila tri decenije rada

15:41h

"Julija" još uvek bez građevinske dozvole i struje

 
     


FastCounter by LinkExchange