[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Brestovačkoj banji i dalje neobeleženi neispravni izvori

Lekovita voda puna bakterija

BOR - Tri izvorišta lekovite vode u Brestovačkoj banji na kojima su stručnjaci Instituta za geologiju iz Beograda još u novembru prošle godine konstatovali bakteriološku neispravnost, svakodnevno posećuje veliki broj ljudi. Pola godine od dobijanja rezultata nije postavljen nikakav znak, koji bi upozorio na neispravnost vode.

Stečajni upravnik društvenog preduzeća Brestovačka banja Aleksandar Manić nije krio da je zbog dugogodišnjeg zapostavljanja izvorišta voda bakteriološki neispravna, ali ostaje nejasno zbog čega nisu preduzete mere da se kod česama postavi tabla sa upozorenjem.

Analizom je utvrđena neispravnost vode za lečenje bolesti bubrega, nerava i očiju, dok je zadovoljila jedino voda za lečenje oboljenja na želucu.

Za utehu neupućenim korisnicima, Manić je precizirao da voda "nije zaražena" već se samo "ne preporučuje za piće". S obzirom da je opštinsko rukovodstvo naznačilo turizam kao budućnost ovog kraja i jedan od prioriteta u daljem razvoju opštine, novinari su upitali članove gradske vlade na koji će se način rešiti ovaj problem, i da li je do njega uopšte moralo da dođe.

Član Izvršnog odbora SO Bor Rade Mihajlović izjavio je tim povodom da će se od Manića hitno zatražiti izveštaj o stanju izvorišta u banji, ali i odgovor na pitanje da li je vremenski period od šest meseci bio kratak za dovođenje u red banjske vode.

S. Trifunović


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:12h

U Brestovačkoj banji i dalje neobeleženi neispravni izvori

15:20h

Leskovac: Odlukom lokalne samouprave prepolovljene takse

15:31h

Vladičin Han: Prodat samo "pak centar"

15:40h

Aleksinac: U jeku otkupa jagode

      


FastCounter by LinkExchange