[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. 6. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


O daljoj sudbini sudije odlučuje predsednik Vrhovnog suda Srbije

Đoinčević nije vraćen na posao

Suđenje za nelegalno posedovanje oružja zakazano za 10. jul u Novom Sadu. Sa kolegama pije kafu u Palati pravde i dobro je raspoložen

BEOGRAD/NOVI SAD - Sudija Okružnog suda Života Đoinčević (52), koji je uhapšen tokom "Sablje", nije vraćen na posao u Okružni sud, izjavio je za "Radio 202" predsednik Okružnog suda Radoslav Baćović. "Rešenjem koje sam potpisao, sudija Đoinčević je udaljen sa sudske funkcije zato što mu je tokom akcije "Sablja" određen pritvor. U međuvremenu pritvor mu je ukinut i on je na slobodi, ali je krivični postupak i dalje u toku", rekao je Baćović. On je dodao da, u slučaju kada je krivični postupak u toku, o daljoj sudbini sudije odlučuje predsednik Vrhovnog suda Srbije, što je izričito određeno Zakonom o sudijama".

Đoinćević je juče ponovo dolazio u Palatu pravde, rečeno je "Glasu" u ovoj ustanovi, ali nije došao da radi kako su to najavljivali pojedini beogradski mediji. "Žika je bio nakratko kod nas, da se pozdravi i popije kafu sa nama, ali njegov status još nije rešen. Bio je dobro raspoložen. Izvesno je jedino da neće ponovo biti predsednik krivičnog veća Okružnog suda ", kažu njegove kolege.

Suđenje Đoinčeviću, optuženom za nelegalno posedovanje dve poluautomatske puške i dva pištolja, zakazano je za 10. jul u novosadskoj Palati pravde, saznaje "Glas". NJegov branilac Zoran Živanović tvrdi da je to oružje Đoinčević dobio od policije dok je bio sudija u Peći.

G. J. - FONET


vesti po rubrikama

^hronika

17:45h

O daljoj sudbini sudije Đoinčevića odlučuje predsednik Vrhovnog suda Srbije

17:53h

Rajko Danilović advokat Svetlane Ražnatović tvrdi: Cecu u zatvoru drže političari

18:00h

Dvoje poginulo na traktorima

18:10h

Dali izjave Veselinov i telohranitelj

18:19h

Preševo: "Tompsonom" izrešetala gazdu

23:25h

Protest građana Podgorice

      


FastCounter by LinkExchange