[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 26. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Goran Lončar, direktor PIO Fonda, o isplati penzija na Kosmetu

Nema prihoda, pa ni penzija

BEOGRAD - Udruženje penzionera i invalida rada sa Kosova i Metohije, koje ima oko 100.000 članova, optužilo je Srbiju da im već četiri godine ne isplaćuje penzije.
U saopštenju se kaže da srpski PIO Fond ovim penzionerima duguje ukupno 53 penzije. Udruženje ovih penzionera najavilo je i da će od Unmika tražiti da reši problem koji imaju sa srpskim penzionim fondom. U saopštenju se ne navodi da li je reč o udruženju sa srpskim ili albanskim penzionerima.

Zbog čega je obustavljena isplata ovim penzionerima i o čemu se zapravo radi, pitali smo direktora PIO Fonda Gorana Lončara.
- Što se Kosova i Metohije tiče, penzije se jedino isplaćuju u Kosovskoj Mitrovici, jer tu imamo našu filijalu. U ostalim delovima Kosmeta penzije se ne isplaćuju, jer firme sa ovog područja ne uplaćuju doprinose srpskom PIO Fondu. Naglasio bih da i da se raseljenima sa Kosova i Metohije, koji žive u Srbiji, penzije isplaćuju redovno kad i ostalim penzionerima i tu nema nikakvih zastoja, objasnio je Lončar.

Prema njegovim rečima, dogovorom Unmika i vlasti na Kosmetu, još od prošle godine gotovo svi Albanci stariji od 65 godina, bez obzira da li su radili ili ne, imaju prava na penziju u iznosu od oko 70 evra.

T. B.


vesti po rubrikama

^društvo

16:13h

Suspendovani sveštenik Goran Arsić uoči suđenja vladici Pahomiju

16:21h

Ljubiša Popović, kandidat za devetog člana Radiodifuznog saveta

16:30h

Nezadovoljstva Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije

16:39h

Goran Lončar, direktor PIO Fonda, o isplati penzija na Kosmetu

   


     


FastCounter by LinkExchange