[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 22. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

P. Milosavljević

Odbojkaši danas otputovali u Ajndhoven, gde ih na startu Svetske lige u subotu i nedelju (14) očekuje selekcija Holandije

Jedna pobeda je malo

Na poslednjem treningu povredio se i Đula Mešter, tako da će uz Miljkovića i Jokanovića, ostati u Beogradu

Jedva su dočekali plavi odbojkaši početak Svetske lige, da besomučne treninge u sali i teretani zamene akcijom uživo. Prema kalendaru globalnog odbojkaškog hepeninga, koji se igra za nagradni fond od 15 miliona dolara, reprezentaciju SCG u subotu i nedelju očekuju dva meča u Ajndhovenu protiv Holandije. Uz lale, plavi su voljom žreba smešteni u grupu "C" pored selekcija Kube i Bugarske, koja je u poslednjem trenutku ušla u kombinaciju umesto Kine.

- Eto, došao je i taj trenutak. Posle obimnih priprema, koje su većim delom sprovedene po planu, krećemo na put do Holandije -rekao je selektor Vesko Vuković, priznajući da reprezentacija olimpijskih i evropskih šampiona ide na put oslabljena odustvom trojice standardnih igrača.

I debitanti u sastavu

Na spisku selektor Vukovića za meč sa Holandijom su: N. Grbić, Ilić (tehničari), Vasić, Majdak(korektori), Vasa Mijić (libero), Vujević, V.Grbić, Boškan, Janić (primači) i Marković, Gerić, Vušurović u bloku. Mesto povređenog tehničara Jokanovića preuzeo je Ilić, umesto korektora Ivana Miljkovića igraće Vasić i Majdak, dok je u poslednjem momentu povređenog Meštera zamenio Marković.

- Na poslednjem treningu povredio se Đula Mešter, tako da će posle odluke lekara dr Mome Martinovića ostati u Beogradu. Uz njega su nedovoljno oporavljeni Rajko Jokanović i Ivan Miljković, koji je tek stigao s odmora - precizan je bio Vuković.

- Sve do odustajanja Kine mislio sam da će selekcija Holandije biti naš najveći rival za plasman u madridsko finale, međutim situacija se znatno promenila kada je umesto Kine u našu grupu došla Bugarska. Očekuju nas teški mečevi protiv kvalitetnog protivnika, ali bez obzira što izostaje nekoliko igrača, veliki sam optimista i verujem da možemo do pobede - zaključio je Vuković, uz napomenu da to ne znači da bi bio zadovoljan samo jednim trijumfom.

Obe utakmice iz Ajndhovena, koje u subotu i nedelju počinju od 14 časova, direktno će prenosti RTS na Drugom kanalu.

Nikola navikao na bol

Svestan trenutka u kome se nalazi reprezentacija, kapiten plavih Nikola Grbić je pred polazak na put rekao:
- U ovom trenutku ne mogu da predvidim rezultat, jer još nemam sliku naše forme. Bez kontrolnih utakmica jako je teško precizirati formu u kojoj se nalazi neki tim. Sa Holandijom smo poslednji put igrali davne 1998. godine i od tada se njihova reprezentacija znatno promenila, tako da su nam neopoznate njihove mogućnosti.
Koliko ste uspeli da sanirate povredu lakta?
- Da bih je potpuno sanirao potrebno je da pauziram dve sedmice, a vidite da vremena nema dovoljno. Moram da igram i već sam se navikao na bol. Nije mi ni prvi, ni poslednji put - rekao je, uz osmeh, kapiten plavih.

N. Matejić


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Odbojkaše u Ajndhovenu na startu Svetske lige u subotu i nedelju očekuje selekcija Holandije

15:25h

Ron Bros, tehnički direktor Ferarija, oprezan

15:30h

Kandidatura glavnog grada Francuske za OI 2012

15:40h

Uoči baraž-mečeva rukometne reprezentacije SCG i Slovačke

15:45h

Čuvar mreže plavih na meti nekoliko bogatih klubova sa Ostrva

16:00h

Kvalifikacije za Rolan Garos

16:10h

Sprema se velika rotacija naših igrača i trenera u Španiji

16:20h

Ognjen Aškrabić iščekuje finale plej-ofa

16:25h

Nju Džersi duplirao prednost u seriji sa Detroit Pistonsima (0-2)

23:45h

Odigrani mečevi 33. kola Prve lige, odluka o putnicima u Evropu i niži rang pašće u subotu

23:55h

Skupština Obilića imenovala vd predsednika

   


     


FastCounter by LinkExchange