[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 22. 5. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Policija uhapsila poznatog biznismena Jovicu Stefanovića u Nišu

"Sabljom" i po Niniju

Krajem februara vratio se u zemlju i dao 250.000 evra da se brani sa slobode

NIŠ - Poznati niški biznismen Jovica Stefanović Nini (43) uhapšen je prekjuče u prostorijama svog preduzeća. Mada se povodom ovog događaja policija nije zvanično oglasila, kako "Glas" saznaje akciju su izveli pripadnici republičkog MUP-a. Ova činjenica ukazuje da hapšenje nema veze sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv Stefanovića, već da je reč o nastavku obračuna sa organizovanim kriminalom.

Naime, još pre pet godina podnete su dve krivične prijave protiv Stefanovića pod sumnjom za privredni kriminal. Međutim, Stefanović je do pre nekoliko meseci bio nedostupan našim organima gonjenja jer je nakon podnošenja krivične prijave pobegao u Makedoniju a za njim je raspisana poternica. Krajem februara se vratio u Niš i položio kauciju u iznosu od 250.000 evra da bi se branio sa slobode.

- Sigurna sam da ovo hapšenje nema veze sa krivičnim postupkom koji se već vodi protiv mog klijenta. On se redovno odazivao pozivima suda a za taj predmet nadležan je Okružni sud u Nišu, a ne Beograd. Pokušavam da mu uđem u trag ali mi svi zatvaraju vrata, počev od republičkog MUP-a do Centralnog zatvora, izgovarajući se da za sada ne mogu da mi daju bilo kakvu informaciju o hapšenju, kaže za "Glas" Ljiljana Živković, Stefanovićev advokat.

Jovica Stefanović je široj javnosti poznat kao vlasnik firme "Jaka 80" iz Radoviša koja je na tenderu kupila zrenjaninsku "Jugoremediju". Ista firma je krajem prošle godine pokušala da kupi leskovačko "Zdravlje" ali je ovo preduzeće prodato islandskom "Farmaku" jer je Vlada ocenila da je "Jakina" ponuda stigla sa zakašnjenjem. Poslovna karijera Jovice Stefanovića okončala se neslavno i u Makedoniji, gde je izdat nalog za njegovo hapšenje zbog sumnje da je umešan u aferu oko trgovine lekovima sa tamošnjim fondom zdravstvenog osiguranja.

D. Kocić


vesti po rubrikama

^hronika

17:24h

Pilot Emir Šišić, osuđen u Rimu, veoma je lošeg zdravstvenog stanja

17:32h

Beograd: Maloletnica ubila babu zbog novca

17:40h

Teška nezgoda na putu Pančevo-Kovačica

17:49h

Bogdan Veljković tvrdi da se imovina protivzakonito prodaje

17:57h

Požarevac: Bokser iz zabune ubio harmonikaša

18:05h

Ministar policije najavio da će saznanja iz istrage ubistva srpskog premijera biti državna tajna

18:12h

Policija uhapsila poznatog biznismena Jovicu Stefanovića u Nišu

18:20h

Branilac optuženih za krađu izbora najavio za sledeće ročište

23:36h

MUP negira tvrdnje da je Makina grupa pogrešno optužena     


FastCounter by LinkExchange