[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 21. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Ljuboviji čekaju novac od privatizacije

Preduzeća prodata, para nema

Od "Hladnjače" inkasirano samo pet odsto prodajne cene, od "Granita" ni dinara

LJUBOVIJA- U Ljuboviji su prošle godine privatizovana tri preduzeća, ali u opštinsku kasu do sada je stiglo samo 784.000 dinara, tj. pet odsto od prodajne cene "Hladnjače". Preduzeće "Granit" prodato je austrijskoj firmi "Alpina majrider" za oko 52 miliona dinara aukcijskom prodajom, uplata Agenciji za privatizaciju vrši se odjednom, pa se očekivalo da će pet posto od ove vrednosti stići do kraja godine u opštinsku kasu. Ali, para nema do danas. "Riboteks" jeprodat za 29 miliona dinara, a isplata je na šest godina, pa će tako pristizati i novac u opštinski budžet.

"Od tri privatizovana preduzeća stigao je u opštinsku kasu samo novac od prodaje "Hladnjače", nešto manje od 800.000 dinara. Očekujemo u ovoj godini i novac od "Granita" i "Riboteksa" koji kasni. U pitanju je oko tri miliona dinara, što je za našu malu opštinu veoma značajno. Sav novac usmerićemo, kao što je zakonom predviđeno, u infrastrukturu i već imamo odgovarajuće projekte za njegovo korišćenje", kaže Vidoje Jovanović, predsednik SO Ljubovija.

Zašto kasni uplata novca u budžet nije poznato, iako je postupak koji se odvija preko Agencije za privatizaciju složen. Od ovih pet posto moraju najpre da se izmire obaveze prema Fondu za PIO. "Granit" je i ranije sve svoje obaveze redovno izmirivao pa razloga za kašnjenje nema. Jedino je "Riboteks" prethodno bio u stečaju i postojala su dugovanja prema radnicima i Fondu PIO, ali je stečajni postupak bio završen pre privatizacije.

M. Ivanović


vesti po rubrikama

^Ostali regioni

16:10h

U Ljuboviji čekaju novac od privatizacije

16:19h

Na obalama Plavskog jezera turistička manifestacija

16:27h

Na Kopaoniku planiraju da grade heliodrom

16:35h

Odbornici SO Kruševac usvojili program razvoja

16:43h

Požarevac: Apel da se poljoprivrednici oslobode poreza

   
 


     


FastCounter by LinkExchange