[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 21. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predsednik Opštinskog suda osudio proteste radnika fabrike "Porcelana"

Pritisak na sud

ZAJEČAR - Predsednik Opštinskog suda u Zaječaru Zoran Marković na jučerašnjoj konferenciji za novinare osudio je okupljanja radnika fabrika "Porcelan" i "Kablovi" ispred sudske zgrade, kako bi što pre bili rešeni njihovi sporovi sa ovim kolektivima a u vezi sa isplatama zaostalih zarada, i to ocenio kao nedopustiv pritisak na sud. U vezi sa tim Marković je citirao zakon koji kaže da korišćenje javnog položaja, sredstava javnog obaveštavanja i bilo koje javno istupanje kojim se utiče na tok i ishod sudskog postupka, zabranjeno je.

- Javna okupljanja i komentari i izjave koje daju političari i sindikalne vođe pred zgradom suda ne mogu rešiti problem - rekao je Marković. Tako se stvaraju nepotrebne tenzije. Ti ljudi ne nastupaju argumentovano, iznose netačne i neistinite podatke i time srozavaju ugled sudija i samog suda.

- Sigurno da nismo zadovoljni svim onim što je urađeno u protekle dve godine. Poverenje u sudove je poljuljano i oni se u odnosu na neke druge profesije nalaze na jako niskim granama. Daleko smo od evropskih standarda - naglašava Marković - ali svi ti problemi se ne rešavaju na ulici, niti je to igde na zapadu dozvoljeno.

Prema Markovićevim rečima rad sudova usporava i otežava stara zakonska regulativa koja je bila primerena nekim prošlim vremenima, jedan broj nekvalitetnih sudija, neadekvatni kriterijumi i postupci za razrešenje sudija.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:33h

Predsednik Opštinskog suda Zaječar osudio proteste radnika fabrike "Porcelana"

15:49h

Za danas zakazan nastavak sednice SO Pirot

15:57h

Borani se ne mogu pohvaliti gradskim prevozom

   


     


FastCounter by LinkExchange